Od Radonjića i Kalinića sve zavisi - Zvezdi potrebna jaka pojačanja!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 27.06.2022.
18:45
Izvor: Sportske.net

Dva odlaska upalila su alarm u redovima aktuelnog šampiona zemlje i regiona.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda suočava se sa odlascima prethodnih dana, nedugo pošto su triplom krunom okončali sezonu.

Da uspešna godina ne garantuje sigurnost za predstojeći period, košarka je pokazala još jednom. Crvena zvezda, iako nije igrala atraktivno, niti je imala izrazitog strelca, uspela je svojom izuzetnom defanzivom i iskustvom da osvoji tri trofeja u domaćim okvirima i bude konkurentna za Top8 Evrolige do samog kraja regularnog dela sezone. 

Ali, sada su pred klubom turbulentni momenti. Prvobitno je ekipu napustio Dejan Davidovac, koji je posle pet godina na Malom Kalemegdanu zaslužio odličan transfer u CSKA, a dan kasnije jedan od prošlosezonskih ljubimaca navijača i ratnik ekipe Ostin Holins promovisan je kao novo pojačanje Makabija iz Tel Aviva.

Crvena zvezda se danas oglasila saopštenjem u kojem navode da je Dejanu Radonjiću ponuđena nova saradnja, te da još nema povratne informacije od crnogorskog stručnjaka i da on ima rok do 30. juna da kaže svoju odluku. Prema nezvaničnim saznanjima "Sportske.net", Dejan Radonjić želi garancije od uprave kluba da će dobiti adekvatna pojačanja za narednu takmičarsku godinu kako bi se kreirao konkurentniji sastav za Evroligu.

U Zvezdi su svesni da će Partizan biti vrlo aktivan u želji da pojača tim pred povratak u elitno takmičenje, a Radonjić ne želi da kaska za najvećim rivalom. Ista situacija je i sa Nikolom Kalinićem kojeg je lociralo nekoliko evroligaških timova, prevashodno Barselona, ali i on želi roster koji bi bio sposoban da uđe među osam najboljih u narednoj kampanji. U slučaju da im se to obeća - njihovi odlasci prestaju da budu aktivni u bilo kakvim razgovorima.

Sada je na rukovodstvu, da ugasi požar koji je kreiran među navijačima odlascima dvojice bitnih igrača i da Radonjić i Kalinić ostanu. U slučaju da se to dogodi, nema sumnje, Crvena zvezda bi sa znatno većim ambicijama ušla u novu sezonu, prevashodno Evrolige jer se završnica AdmiralBet ABA lige nekako pretpostavlja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke