Od večeras Partizan ima jednu pretnju manje! Možda i Zvezda...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.03.2023.
22:27
Izvor: Sportske.net

Ovo se na Zvezdu uslovno odnosi, ukoliko crveno-beli dobiju sva tri meča do kraja.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Sve smo bliži konačnom raspletu u trci za plasman u plej-of Evrolige, a iz te trke večeras je ispao Armani iz Milana koji je u 32. kolu poražen od Makabija u Tel Avivu sa ubedljivih 85:66.

Ovo je italijanskom timu ukupno 18. poraz, pa bi u najboljem slučaju mogao da stigne do učinka 16-18, što izvesno neće biti dovoljno za prolaz među osam najboljih.

To istovremeno znači i da Armani ni u kom slučaju više neće moći da stigne Partizan na tabeli, čak i da crno-beli ne dobiju više nijedan meč u preostala tri kola. To je još jedno veliko olakšanje za Partizan, pogotovo ako se ima u vidu da je Armani jedna od ekipa koje su oba puta savladale crno-bele ove sezone, pa bi u nekom potencijalnom ''krugu'' klub iz Milana imao veliku prednost.

Sada ta pretnja više ni teoretski nije moguća, a poraz Armanija je dobra vest i za Crvenu zvezdu koja takođe ima oba poraza od milanskog tima. Znate već da Zvezdine šanse za plej-of nisu velike, ali ako crveno-beli ostvare sve tri pobede do kraja, biće na tabeli ispred Armanija.

Posle najnovijih rezultata, sada je 12 ekipa ostalo u igri za osam mesta u plej-ofu, s tim da su Olimpijakos, Real i Barselona sigurni učesnici Top 8.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke