Od večeras postoji samo jedan put za Nikolu Topića?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 11.12.2023.
21:00
Izvor: Sportske.net

Postaje sve jasnije?

Mega MIS/Ivica Veselinov
Mega MIS/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Kada su ove večeri u hali "Ranko Žeravica" viđena imena skauta iz Oklahome, Klivlenda, Jute, San Antonija i drugih NBA franšiza, bilo je jasno da su tu umnogome zbog jednog imena, uz dužno poštovanje svima.

Naprosto, srpski košarkaš u granicama naše zemlje o kojem se najviše priča i piše jeste Nikola Topić. Bilo je jasno u njegovim juniorskim danima da je reč o supertalentovanom momku. Momku o čijim granicama možemo i dalje samo da maštamo jer, jedva da je punoletan. Imali smo prilike da se uveravamo u njegove kvalitete na seniorskim parketima u prethodnoj polusezoni AdmiralBet KLS gde je briljirao u dresu OKK Beograda, očaravao je na ANGT Evroliginom turniru i iskorak je bio neophodan.

Kada je pravljena selekcija tima Crvene zvezde, pored Miloša Teodosića na poziciji plejmejkera dovedeni su Šabaz Nejpir i Jago dos Santos, pa je tako bilo jasno da za Nikolu Topića nema mesta na Malom Kalemegdanu za ovu sezonu. A, kako bilo vidno da mu je seniorska košarka mera, Mega je odabrana kao idealna sredina, što i jeste i ispostavilo se tako. Fabrika talenata postala je jača za još jedno ime i Nikola Topić od samog svog dolaska u tim Marka Baraća ima ulogu lidera.

Prema broju indeksnih poena (224), trenutno je drugoplasirani iza neprikosnovenog Luke Božića, prema prosečnom broju poena takođe (19.09). Po broju asistencija je lider (6.64). I sve to radi sa tolikim samopouzdanjem, sa crtom lidera, sa tolikim osećajem...

Večeras je imao priliku da susretne sa timom koji mu je u srcu. Sa igračima od kojih je mogao da uči. Prema nekim teorijama i morao. Ali, činjenica je da u Crvenoj zvezdi ne bi imao brojke kakve ima u Megi, niti minutažu. Večeras se susreo sa evroligaškim igračima i imao šta da ponudi. Postigao je 21 poen, od čega 19 u drugom poluvremenu (!), pet asistencija i pet skokova.  Pred očima svojih, pred očima skauta iz NBA lige.

Upravo bi ova večerašnja partija Nikole Topića mogla da bude ključ koji otvara vrata NBA lige za njega već od leta, prevashodno zbog skauta kojih je bilo nikada više da se lično uvere u njegove mogućnosti i pitanje je da li će zaigrati za Crvenu zvezdu pre nego što ode "preko bare". Postoje spekulacije da bi ove zime matični klub mogao da ga opozove sa pozajmice, ali, ima li prostora za njega podjednako kao u Megi? Ima li strpljenja za njega podjednako kao u Megi?

Uostalom, priznati skaut Džonatan Givoni objavio je nove isečke o njegovim potezima. Crta se...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke