Ode Stef Kari na letovanje...

Autor: Boris Jovanović
subota 22.05.2021.
08:30
Izvor: Sportske.net

Memfis posle produžetaka, slavio 117:112 u zalivu i otišao na noge Juti!

AP Photo/Jed Jacobsohn
AP Photo/Jed Jacobsohn

Povezane vesti

Memfis se nije bojao Golden Stejta, koji je, ispostavilo se, bez razloga proglašavan za favorita. Grizliji su imali odgovor na sve Karijeve pokušaje, a Dža Morant je odigrao fantastičnu utakmicu. Mladi košarkaš tima iz Tenesija je prelomio meč u finišu produžetka, završio je sa 35 poena i odveo tim u plej of.

Sve se rešavalo u poslednjih par minuta produžetka, Džordan Pul je pogodio trojku, činilo se da će iskustvo Voriorsa prevagnuti, ali je Tilman odmah uzvratio. Na kraju Morant je sa dva šuta pokopao nade domaćih. Uz 35 poena, imao je po šest skokova i asistencija i četiri ukradene lopte. Uz šut od oko 50%, ubacio je i pet trojki. 

Na drugoj strani najbolji strelac lige Kari je brojao do 39, ali nije uspeo sam da uvuče Golden Stejt u plej of. Napravio je previše grešaka trećinu od ukupno 21 svog tima. Drajmond Grin je napravio tripl-dabl, 11 poena, 16 skokova, 10 asistencija, ali je i sam prodao šest lopti.

Moglo je da ode i na drugu stranu, ali je Morant bio prevaga pred više od 7000 navijača Voriorsa u San Francisku. Memfis je zasluženo u plej-ofu, morali su da dobiju i San Antonio pre Golden Stejta, sa dve pobede su se dokopali doigravanja. I neće kući ni da se presvuku, nastavljaju u Jutu gde se otvara serija protiv najboljeg tima u regularnom delu Zapada. 

Juta je domaćin u prva dva meča i apsolutni favorit, ali Memfis je pokazao da se nikoga ne boji, sigurno se neće lako predati...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke