Oded Kataš: "Ovo je jedno od najboljih okruženja za igranje košarke"

Autor: Nemanja Janošev
petak 12.01.2024.
23:29
Izvor: Sportske.net

Težak poraz Makabija.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Makabija Oded Kataš sumirao je utiske posle poraza njegovog tima od Partizana u Beogradu.

Makabi je u Areni bio na +24, ali je na kraju izgubio sa 88:79, u 21. kolu Evrolige.

O Beogradu kao njihovom domaćinu:

"Zaista uživamo ovde. Naravno, želimo da igramo kod kuće, pred našim navijačima, ali ništa od ovoga što se dešava ne koristmo kao izgovor. Kada već ne možemo da igramo u Tel Avivu, mislim da boljeg mesta od ovog nismo mogli da nađemo. Neverovatan grad i zaista uživam ovde. Svi su fini prema nama. Osećamo da je košarka ovde na nekom drugom nivou", rekao je Kataš.

Šta se dogodilo između dva poluvremena:

"Ovo je jedno od najboljih okruženja za igranje košarke. Ne vidim da je to uticalo posebno na neke od naših igrača. Imao je Partizan nekoliko povrataka ove sezone na svom parketu, zato smo morali da ostanemo fokusirani svih 40 minuta. Izgubili smo. Nismo uspeli da reagujemo, težak poraz. Još jedna lekcija za nas. Mislim da sam zakasnio sa tajm-autom, barem dva minuta. Čekao sam televizijski tajm-aut. Ali, to je košarkaška utakmica. Na kraju, oni su pogodili neke teške šuteve, imali su kvalitet za tako nešto, kontrolisali tempo utakmice. Promašili smo neka polaganja, loše šutirali za tri".

Kakav je osećaj igrati pred praznim tribinama kao domaćin:

"Mnogo nam to nedostaje. Trudimo se da ne mislimo o tome, ne želimo to da koristimo kao izgovor. Zaista su nenormalne okolnosti. Zanimljivo, jedina utakmica kod kuće koju smo odigrali bila je upravo protiv Partizana. Bila je to sjajna atmosfera i nedostaje mi, ali takva je situacija", završio je Kataš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke