Odlična noć za Bogija, Luka brojao do 53!

Autor: Boris Jovanović
utorak 31.01.2023.
07:54
Izvor: Sportske.net

Strašni Slovenac!

AP Photo/Richard W. Rodriguez
AP Photo/Richard W. Rodriguez

Povezane vesti

Luka se vratio u tim i požurio da nakodnadi propušteno. Dončić je noćas ubacio 52 poena Detroitu i nastavio sa fantastičnim partiama. Četiri od pet 50+ poena ostvareni su u tekućoj sezoni, protiv Niksa je krajem 2022. postavio svoj i rekord franšize, 60 koševa. Ovih 53 mu je drugi najbolji rezultat u karijeri i isti broj poena koji su lični rekord ikone kluba Dirka Novickog. U prvoj četvrtini Luka je dao 23, u trećoj 18, kada se lomilo veliku pomoć imao je u Dinvidiju koji je 10 od 12 koševa dao u poslednjem periodu.

Slovenac je inače razmenio došta oštrih reči sa pomoćnim trenerom Pistonsa, Džeromom Alenom koji ga je provocirao i izgleda dsa to nije bila najbolja taktika. Kod Pistonsa Bojan Bogdanović 29 koševa...

Šampion diže glavu, treća pobeda u nizu, slavili su na gostovanju kod Oklahome, Stef Kari je uz 38 poena imao 12 asistencija i osam skokova, pa su sada Voriorsi dve utakmice izna 50%. Kod Tandera po običaju sjajan Džildžes Aleksander, 21 od 21 poena postigao je u nastavku, ali su na poluvremenu gubili 15 razlike i nisu uspeli da se vrate.

Deni Avdija je bio odlična, sa 25 poena, rekordom karijere, Vizardsi će pamtiti ovaj meč, prvi put u veku su pobedili u San Antoniju. Poslednji put, verovali ili ne, Vašington je slavio u decembru 1999. protiv Sparsa na strani, pa je na crnu tradiciju stavljen kraj.

Lilard je presudio Atlanti u dobroj večeri našeg Bogdana Bogdanovića. Naime, Srbin je postigao 23 poena sa klupe, imao je sedam asistencija i četiri skoka, ali nije bilo dovoljno. U napetom meču, prevaga je bio strašni Dem, lider Blejzersa je broja do 42, ovo je peti meč u januaru u kome je postigao 40+ poena. Simons je pogodio trojku u poslednjem minutu koja je prelomila utakmicu, gosti sa juga bez povređenog Janga.

Oslabljeni Lejkersi, bez Lebrona i Entoni Dejvisa bili su lak plen za Netse, Kajri je ubacio 26 poena, dodao sedam skokova, šest asistencija, veteran Pati Mils i Kem Tomas dodali po 21 koš. Sada je Bruklin na 4-6 od kada je Duranti povredio desno koleno.

Iznenađenje u Filadelfiji, Paolo Bankero i njegov Medžik su se vratili iz deficita od 21 poena i slavili protiv Filadelfije. Braća Vagner, Moris i Francu su zajedno ubacili 40 koševa, pa je Medžik prekinuo seriju od sedam pobeda Siksersa. Orlando je loše startovao, ali posle 6-20, od narednih 26 mečeva, dobili su 15. I to ruše najjače timove, tukli su Boston tri puta, Voriorse dva puta, slavili su i protiv Dalasa, Feniksa i Filadelfije. Embid je na drugoj strani ubacio 30 poena, imao 11 skokova, ovo je njegova deveta utakmica od poslednjih deset da je ubacio 30+. ALi napravio je šest grešaka, upao u poslednjem periodu u probleme sa penalima i bio frustriran čvrstom odbranom Orlanda koja je presudila. U poslednjoj četvrtini je gost zadržao Fili na samo 19 poena, a domaći su napravili ukupno 19 grešaka. 

D'Aron Foks je ubacio 32 poena, Trej Lajls preuzeo stvari u produžetku, pa su Kingsi slavili u Mineapolisu. Ukrali su rivalu 15 lopti, Minesota je napravila 18 grešaka...

Feniks je slavio u pustinji, Majkel Bridžis jeubacio 29 poena, Kris Pol komandodao sa 19 i devet asistencija. Kanađani su se vratili u nastavku čak u finišu preuzeli loptu, ali su serijom grešaka poklonili pobedu.

Rezultati:

Filadelfija - Orlando 109:119
Bruklin - LA Lejkers 121:104
Minesota - Sakramento 111:118
Oklahoma - Golden Stejt 120:128
San Antonio - Vašington 106:127
Dalas - Detroit 111:105
Feniks - Toronto 114:106
Portland - Atlanta 129:125

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke