Održan sastanak AdmiralBet ABA lige: Sudije i Evroliga protiv regiona!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 04.11.2021.
12:20
Izvor: Sportske.net

Kako će se ovo završiti?

Admiral Bet ABA liga
Admiral Bet ABA liga

Povezane vesti

Klubovi članovi AdmiralBet ABA lige održali su sastanak na kojem su diskutovali o daljim potezima radi poboljšanja kvaliteta košarke u regionu.

Sezona je u punom jeku, igra se veoma dobro širom regiona i iz kola u kolo dobijamo neku dramatičnu završnicu, neočekivanu pobedu, te nekog novog heroja. Nikada jača AdmiralBet ABA liga definitivno spada među tri ili četiri najkvalitetnija šampionata u Evropi, ali od Evrolige ne zavređuje preveliku pažnju.

Tako odavno postoji jedan predstavnik za ovo područje u eliti, pa je pitanje borbe za titulu šampiona AdmiralBet ABA lige uvek okršaj za život i smrt. 

No, vratimo se sastanku. Diskutovalo se ponajviše o sudijama i telima zaduženim za njihovu kontrolu u regionalnoj ligi. Pre svega, smatra se da arbitri nedovoljno kvalitetno obavljaju svoj posao u AdmiralBet ABA ligi, a kao razlog za to ističe se Evroliga. Naime, prvi čovek te organizacije zadužen za suđenje Ričard Stouks obećao je sudijama iz AdmiralBet ABA lige da će deliti pravdu na utakmicama elitnog takmičenja bez obzira na to kakav bude njihov učinak u jadranskom šampionatu!

Tako nešto, omogućilo je arbitrima nešto lagodniji položaj i mogućnost da postavljaju ultimatume. Sami određuju koju utakmicu žele da sude, a koju ne, kada će izostajati, kako će putovati... To obrazlažu rečima da nisu vezani nikakvim ugovorom da takve stavke moraju poštovati.

Izdvojena je i utakmica između Budućnosti i Mornara, gde su sudije kršile košarkaška pravila i menjale se u pozicijama obaljvanja posla. Tako je prvi arbitar dozvolio trećem da podbaci loptu na samom početku, a potom na startu svake od narednih deonica on dodeljuje loptu košarkašu za početak napada, što je protivno pravilima. U AdmiralBet ABA ligi konstatovali su da je to omalovažavanje takmičenja.

Ostaje da se vidi na koji način će regionalni šampionat rešiti ovo, očigledno, goruće pitanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke