Održana generalna skupština FIBA Evropa, Olimpijske igre savršena prilika da se pokažemo

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 13.05.2024.
16:15
Izvor: Sportske.net

Predstavnik Srbije bio je generalni sekretar Zlatko Bolić.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Generalna skupština FIBA Evropa 2024, godišnja manifestacija koja okuplja sve evropske federacije članice FIBA, održana je u subotu 11. maja u Portorožu, a domaćin je bio Košarkaški savez Slovenije.

Sednicom je predsedavao predsednik FIBA Evropa Horhe Garbahosa, a prisustvovali su i predsednik FIBA Šeik Saud Ali Al Tani, generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis, izvršni direktor FIBA Evropa Kamil Novak i članovi Evropskog odbora FIBA.

Košarkaški savez Srbije na ovom velikom događaju predstavljao je generalni sekretar Zlatko Bolić, koji je u petak prisustvovao izuzetno važnom sastanku generalnih sekretara svih federacija, koji je FIBA vratila u praksu. Bolić je imao konstruktivne razgovore sa predsednikom FIBA Evropa Garbahosom, generalnim sekretarom FIBA Zagklisom i ostalim čelnicima najveće košarkaške organizacije, kao i sa kolegama iz ostalih federacija.

Predsednik Horhe Garbahosa je u svom govoru posebnu pažnju posvetio naporima FIBA Evropa da unese nove ideje i inovacije u sport u Evropi, kako za klupska tako i za nacionalna takmičenja, a prioritet je i na osnovnim i razvojnim programima.

Predsednik FIBA šeik Saud Ali Al Tani zahvalio je slovenačkom savezu na odličnom domaćinstvu, pohvalio naporan rad FIBA Evropa u razvoju košarke i najavio da su Olimpijske igre savršena prilika da se pokažu snaga i značaj košarke.

Generalna skupština FIBA Evropa 2025. biće održana u Letoniji, dok će domaćin zasedanja 2026. biti Košarkaški savez Islanda u Rejkjaviku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke