Oglasila se AdmiralBet ABA liga: "Budućnost oštećena protiv Partizana!"

Autor: Nemanja Janošev
subota 11.05.2024.
19:17
Izvor: Sportske.net

Saopštenje povodom tri odluke.

AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

U cilju da razreše sve nedoumice nakon jučerašnje treće utakmice polufinala AdmiralBet ABA lige između Partizana i Budućnosti, Sudijska komisija regionalnog takmičenja je analizirala tri sporne situacije.

Partizan je pobedio i to nimalo lako, iako rezultat pokazuje da je trijumf bio siguran. Meč se prelomio pri isključenju Jogija Ferela u trećoj deonici, a Sudijska komisija je slučaj koji je prethodio odluci arbitara da udalji, do tada, najboljeg igrača Budućnosti sa parketa, okarekterisala kao pogrešan.

"Na 7:09 pre kraja druge četvrtine, dok je lopta napuštala ruke ofanzivnog igrača (Jogija Ferela) kada je pokušao šut za tri poena i pre nego što se ofanzivni igrač (Jogi Ferel) dočekao sa obe noge na parket, bilo je telesnog kontakta iniciranog od strane defanzivnog igrača (Alekse Avramovića). Arbitri su dosudili faul na ofanzivnom igraču (Jogiju Ferelu). Sudije su donele dobru odluku.

Dok je padao na parket, ofanzivni igrač (Jogi Ferel) je udario defanzivnog (Aleksu Avramovića) u glavu desnom rukom. Sudije su iskoristile mogućnost da provere situaciju vraćanjem snimka i nakon što su ponovo pogledali igru dosudili su nesportski faul ofanzivnog igrača (Jogija Ferela). Sudije su donele ispravnu odluku.

Na 6:47 pre kraja treće četvrtine, dok je šutirao za tri poena, ofanzivni igrač (Kevin Panter) je pomerio svoju desnu nogu u stranu i inicirao kontakt sa defanzivnim igračem (Jogijem Ferelom). Sudije su svirale faul u korist ofanzivnog igrača (Kevina Pantera) što je bila pogrešna odluka. Sudije bi trebalo da su u tom slučaju dodelile tehničku ofanzivnom igraču (Kevinu Panteru)", stoji u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke