Oglasili se iz Cedevita Olimpije, ovo je njihov plan!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.04.2020.
18:55
Izvor: Sportske.net, Sportklub.rs

Šta sledi posle rastanka sa petoricom igrača?

Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun
Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

Povezane vesti


Sa petoricom igrača je dogovoren sporazumni prekid saradnje, što jasno pokazuje da Ljubljančani ne žele da gube vreme i već se praktično okreću sledećoj sezoni.

Da je za njih još uvek aktuelna sezona suštinski okončana potvrdio je u razgovoru za ''Sportklub'' i direktor kluba Davor Užbinec.

''Veliko je pitanje da li će ABA liga biti nastavljena, a svima koji su objektivni i realni, jasno je da su šanse jako, jako male. Samim tim, svesni da nas u narednoj sezoni očekuju veliki finansijski problemi kao i sve ekipe jer posle pobede nad koronavirusom, u koju verujem, neizostavno sledi ekonomska kriza, odlučili smo da finansijski zatvorimo ovu sezonu i da polako počnemo sa stvaranjem osnove za narednu.

Veliko je pitanje kakve će biti mogućnosti glavnih finansijera kluba kada prođe globalna zdravstvena pošast.
-
Bonus 10

U slučaju da ABA liga donese odluku da se šampionat nastavi, a ponavljam zaista su neverovatno male šanse da se tako nešto dogodi jer se kraj pandemije ne nazire, odigrali bi završnicu sa postojećim igračkim kadrom jer je u ovoj situaciji zdravlje građana i sportista na prvom mestu. Tačnije rečeno uvek je i bilo.

Pored toga, već sada, tokom borbe sa virusom, moramo da planiramo, kako i na koji način da ublažimo ekonomsku krizu koja sledi, kako da zatvorimo finansijsku konstrukciju za sezonu i iskušenja koja nas očekuju'', zaključio je Užbinec.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke