Oglasio se Miško - Đurišić ima novi klub!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 01.10.2024.
09:35
Izvor: Sportske.net

Talentovani košarkaš neće biti deo Hoksa naredne sezone.

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Mladi srpski košarkaš Nikola Đurišić, koji je ovoga leta postao prvotimac Atlanta Hoksa, predstojeću sezonu provešće u redovima Koledž Park Skajhoksa, tima koji se takmiči u "Dži" ligi.

Jedan od nosilaca igre Mege iz prošle sezone izabran je kao 43. pik na draftu od strane Majami Hita odakle je prosleđen u redove kluba za koji godinama unazad igra Bogdan Bogdanović.

Američkoj košarkaškoj javnosti predstavio se tokom Letnje lige koju neće pamtiti po dobrom pošto je doživeo prelom metatarzalne kosti levog stopala.

To ga je omelo u planovima da već u debitantskoj sezoni nastupi za Hokse pa će u dresu Koledž Park Skajhoksa, Atlantine filijale, pokušati da vrati formu nakon operacije i nametne se stručnom štabu Kvina Snajdera.

Sin nekadašnje srpske odbojkašice Vesne Čitaković Đurišić bio je jedan od zapaženijih košarkaša Mege tokom prošle sezone i zajedno sa Urošem Plavšićem i Nikolom Topićem činio trio koji je pružao sjajne partije u dresu beogradskog tima.

Prosek od 15,4 poena po meču u AdmiralBet ABA ligi činio ga je posle Topića drugim strelcom lige čime je zavredeo NBA angažman, ali ga je poput nekadašnjeg saigrača povreda odvojila od parketa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke