OI (kval.) - Hrvatski čas košarke Slovencima, ne pomaže ni ''tripl-dabl'' Luke Dončića! Španci još ubedljiviji!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.07.2024.
22:16
Izvor: Sportske.net

Dugo reprezentacija Hrvatske nije prikazala bolju partiju!

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Na startu kvalifikacionog turnira u Pireju za plasman na Olimpijske igre, reprezentacija Hrvatske je večeras deklasirala selekciju Slovenije predvođenu Lukom Dončićem.

Hrvati su izvanredno odigrali čitav meč i na kraju slavili sa 108:92, što ih značajno približava ostvarenju krajnjeg cilja na ovom turniru.

Već posle prve četvrtine je postalo jasno kakav će tok imati ovaj meč. Dončić je punio statističke kolone, iako je imao loš procenat šuta, ali nije imao dovpljno raspoloženih saigrača, dok je na drugoj strani briljirao Dario Šarić, a uz njega i ostali aduti selektora Sesara.

Čak 39 poena je Hrvatska upisala u trećoj četvrtini koja je bila i prekinuta nekih petnaestak minuta zbog kvara na semaforu. U poslednjih deset minuta je Šariću i drugovima ostalo da rutinski privedu posao kraju.

Vodila je Hrvatska i sa 29 poena razlike u poslednjoj četvrtini, bilo je 102:73, pa su Slovenci na kraju još i dobro prošli.

Na kraju, plejmejker Filipović je bio najefikasniji u selekciji Hrvatske sa 21 poenom, ali je Dario Šarić meč završio sa tripl-dabl učinkom - 19 poena, po 10 skokova i asistencija. Odličan je bio i Zubac sa 18 poena i 8 asistncija, a Džejlin Smit iz Partizana je upisao 11 poena, po tri skoka i asistencije.

Kod Slovenaca Dončić 26 poena (0/9 za tri), 11 skokova i 10 asistencija, a pratio ga je Prepelič sa 19 poena.

Za to vreme u Valensiji je još ubedljivija bila Španija, koja je sa 104:59 savladala selekciju Libana, uz 17 poena i 9 skokova Aldame i 15 poena i 8 skokova Garube.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke