OKT - Sajonara Japan, Česi na Srbiju u polufinalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.07.2016.
22:37
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Češke upisala je večeras očekivanu pobedu nad selekcijom Japana i tako zvanično zakazala polufinalni okršaj sa Srbijom u polufinalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Poslednja utakmica grupne faze takmičenja na Olimpijskom kvalifikacionom turniu u Beogradu odigrana je večeras u "KombankAreni", a snage su odmerile selekcije Češke i Japana.

Nakon poraza koje su doživele od Letonije večerašnji meč bio je eliminacioni za obe reprezentacije pošto je samo pobednik mogao u polufinale.

Drugo mesto u Grupi B na kraju je zauzela reprezentacije Češke koja je u meču lišenom neizvesnosti savladala Japan rezultatom 87:71 (23:14, 25:21, 21:16, 18:20) čime je zakazala polufinalni okršaj sa selekcijom Srbije!

Reprezentativci Češke otvorili su večerašnju utakmicu serijom 7:0 ali je selekcija Japana ubrzo uzvratila istom merom i poravnala rezultat na 9:9 što je, ne računajući početak utakmice, bio jedini trenutak kada su izabranici Kenđija Hasegave bili u egalu.

Vrlo brzo Češka pravi seriju 10:0 i od pola koša prednosti pravi prvu dvocifrenu razliku na utakmici (23:12) posle čega je meč bio lišen bilo kakve neizvesnosti iako je od tog momenta imalo da se odigra više od trideset minuta.

Tokom druge četvrtine izabranici Ronena Ginzburga stižu do maksimalne prednosti u prvom poluvremenu od "+18" predvođeni raspoloženim Lukasom Palizom koji je tokom prva dva kvartala pogodio tri od pet trojki češke reprezentacije.

Česi su u prvih dvadeset minut nadigrali Japan u svakom segmentu igre, što potvrđuje 13 skokova i čak 11 asistencija viška koje su Veseli i družina imali u odnosu na rivala.



Drugo poluvreme predstavljalo je otaljavanje posla za reprezentaciju Češke koja je lagano podizala vođstvo da bi na kraju upisala ubedljivu pobedu koja joj je donela plasman na drugo mesto u Grupi B i polufinalni okršaj sa Srbijom.

Najefikasniji u redovima pobedničke selekcije bio je Lukaš Pliza sa 22 poena i 5 skokova, a najviše asistencija (7) podelio je Tomaš Satoranski. Prva zvezda reprezentacije Češke Jan Veseli meč je završio sa 8 poena i 4 skoka.

Reprizu prošlogodišnjeg četvrtfinala Evropskog prvenstva gledaćemo u petak od 21 čas u beogradskoj "KombankAreni", a i ovoga puta će duel Srbije i Češke biti eliminacioni i ponovo će pobednik doći na korak od overavanja olimpijske vize.

Drugi polufinalni par čine Portoriko i Letonija i taj meč je na programu u petak od 18 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 06.07.2016
22:41

Ne smemo da ih potcenimo ni po koju cenu, sve je u nasim rukama, ali opet - samo oprezno i samo obazrivo!