Okupljaju se ''Orlovi'' - Na koga Pešić ne može da računa i ko se danas ženi?

Autor: Darko Mitrović
petak 24.06.2022.
19:14
Izvor: Sportske.net

Opet ima problema...

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Klupska sezona je završena i sada će maksimalna pažnja biti posvećena našem nacionalnom timu koji će narednih dana odigrati dve važne utakmice u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo.

Prvo će 30. juna gostovati Letoniji u Rigi, a 3. jula nam u goste u Niš stiže selekcija Belgije.

Danas je selektor Svetislav Pešić održao pres konferenciju na kojoj je govorio o aktuelnim kadrovskim problemima.

Uroš Trifunović i Aleksa Radanov će zbog povreda propustiti ove mečeve.

''Trifunović koji je do juče bio sa ekipom, sprema se za operaciju. Ima problema sa preponama. Radanov je operisan. Teška sezona, neki igrači koji su želeli, koji su iskusni, imaju povrede i na kraju krajeva, nije humano da vršimo pritiske. Nemanja je zdrav, Bobi je zdrav. Bjelica je slobodan agent i može odmah da trenira'', objašnjava Pešić.

Nema ni Pokuševskog...

''On je bio na spisku, ne postavlja se pitanje da li on želi da igra ili ne. On želi, ali nije dobio dozvolu od kluba iz NBA. Oni tamo ne priznaju kvalifikacije kao ozbiljno takmičenje. Nadam se da će igrati na Evropskom prvenstvu'', kaže selektor.

Nedostaje i kapiten Partizana Rade Zagorac.

''Rade Zagorac je trenutno na svadbi, ženi se''.

Mnogo veći problem je što je neizvesna situacija i sa Teodosićem, Bogdanovićem...

''Bogdanović je u Americi na rehabilitaciji do kraja jula. Pod znakom je pitanja, ništa se još uvek ne zna, videćemo kada se vrati.

Teodosić je trenutno na lečenju, nadamo se da će igrati na Evropskom prvenstvu. Preživeo je tu povredu koju je imao u trećoj utakmici protiv Milana, završio je na injekcijama. Videćemo'', objasnio je Pešić.

Prema tome, selektor sada može da računa na ove igrače, a to su: Aleksa Avramović, Aleksa Uskoković, Aleksa Novaković, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Vanja Marinković, Dejan Todorović, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Balša Koprivica, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Marko Pecarski, Boban Marjanović, a Nikola Jović je noćas draftovan od strane Majami Hita.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke