Ol-star - Jokić starter! Sezonski rekord Kleja Tompsona, biće pravi za plej-of!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 28.01.2022.
08:15
Izvor: Sportske.net

Nismo ni očekivali drugačije.

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Košarkaš Denvera Nikola Jokić izabran je prošle noći, drugu godinu zaredom, u startnu petorku Zapadne konferencije NBA lige za Ol-star meč koji će biti odigran 20. februara u Klivlendu, objavljeno je prošle noći.

Ovo je četvrta godina zaredom u kojoj će Jokić igrati na Ol-staru. Srpski centar ove sezone prosečno po utakmici beleži 26,2 poena, 13,8 skokova i 7,6 asistencija.

Tim Zapada će kao kapiten ponovo predvoditi igrač Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms, a glasovima navijača, igrača i novinara u timu startnoj petorci su još i Stef Kari (Golden Stejt), Endrju Vigins (Golden Stejt) i Dža Morant (Memfis).

Tim Istoka će kao kapiten predvoditi Kevin Durent iz Bruklina, a startnu petorku činiće Janis Adetokunbo (Milvoki), Džoel Embid (Filadelfija), Demar Derozan (Čikago) i Tre Jang (Atlanta).

Igrači koji će Ol-star početi sa klupe, a koje će izabrati treneri, biće poznati 3. februara.

Što se tiče mečeva u NBA ligi odigranih u noći između četvrtka i petka, odigrana su dva. 

Košarkaši Golden stejta pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Minesote sa 124:115 i tako upisali četvrtu uzastopnu, a ukupno 36. pobedu u NBA ligi.

Voriorse je do pobede vodio Stef Kari sa 29 poena, a najbolje su ga pratili Klej Tompson sa 23 i Endrju Vigins koji je postigao 19 poena. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica je odigrao 16 minuta za pobednički tim i za to vreme je upisao pet poena i šest asistencija.


U redovima Minesote, koja sada ima skor 24/24, najefikasniji je bio Karl-Entoni Tauns sa 31 poenom i 12 skokova, dok je Entoni Edvards dodao 27 poena, šest skokova i šest asistencija.

Košarkaši Filadeldije su na svom terenu slavili protiv Los Andjeles Lejkersa sa 105:87, predvodjeni Džoelom Embidom koji je postigao 26 poena uz devet skokova i sedam asistencija.

Tobajas Heris je dodao 23 poena za pobednički tim, a Tajris Meksi 14 poena uz deset asistencija.

U ekipi Lejkersa, u kojoj nije bilo Lebrona Džejmsa, najbolji je bio Entoni Dejvis sa 31 poenom i 12 skokova, dok je Rasel Vestbruk utakmicu završio sa 20 postignutih poena.

Filadelfija sada ima 29 pobeda i 19 poraza, a Lejkersi skor 24/25.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke