Ol-Star - Lebronu odluka, Stefu Kariju rekordi, Jokić nije znao šta da radi...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 21.02.2022.
07:40
Izvor: Sportske.net

Završen Ol-Star u Klivlendu...

AP Photo/Ron Schwane
AP Photo/Ron Schwane

Povezane vesti

Lebron je poklonio još jednu pobedu Klivlendu. Njegova ekipa je trijumfovala na Ol-Staru, pogodio je poslednji šut u pobedi od 163:160. Njegova ekipa je vodila 139:138 pre poslednje četvrtine pa je po novoj formuli trebalo da postigne 163 poena za pobedu.  Vodili su sa šest razlike, nedostajao im je koš, ali je Zak LaBin koji je igrao za Durantov tim ubacio pet poena u nizu i vratio dramu. Ipak, Lebron pogađa za konačnih 163:160 i pobedu.

 

 Bez dileme MVP priznanje je zaslužio Stef Kari. Potukao je sve rekorde, ubacio 16 trojki iz 27 pokušaja, stigao do 50 poena, pa dileme nije bilo. Do sada je najviše trojki na Ol-Staru dao Pol Džordž, devet, pa je jasno da ovaj rekord pleja Voriorsa dugo neće nadmašen. Zanimljivo rekord u broju trojki na jednoj utakmici u istoriji NBA drži njegov klupski drug Klej Tompson sa 14. 

Kariju je par poena nedostajalo da sruši i rekord u broju poena, 52 je dao Entoni Dejvis pre nekoliko godina, ali je promašio poslednjih šest šuteva iako su ga saigrači hranili loptama. Adetokumbo je dao 30 poena, meč viner Lebron 24. Na drugoj strani u Durantovom timu Embid 36 poena, 10 skokova i 4 asistencije, Buker je dodao 20 poena. 

Jokić je odigrao dvadesetak minuta, najmanje od svih startera u pobedničkom timu, bio je blizu tripl-dabla, 10 poena, 9 skokova, 8 asistencija. Na kraju, nije ni važno, sve je bila zabava, nije baš kao da se previše trudio, sledi pauza, liga se nastavlja u četvrtak. 

Inače, Nikola Jokić je rekao da je teško igrati Ol-Star jer ne zna šta da radi, što pokazuje prirodu meča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke