Ol-star prošao bez zaraženih

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 08.03.2021.
19:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Misija je uspela.

Povezane vesti

Uprava košarkaške NBA lige saopštila je danas da nijedan učesnik Ol-star utakmice u Atlanti nije bio pozitivan na korona virus.

Ol-star je održan noćas u Atlanti, a liga je napravila takozvani "mehur" i svi učesnici - igrači, treneri i zvaničnici bili su u izolaciji od subote po dolasku, pa sve do završetka manifestacije.

Prema rezultatima pristiglim u NBA ligu, nijedan učesnik nije zaražen, pa ni igrači Filadelfije Džoel Embid i Ben Simons, koji su morali da propuste utakmicu pošto su označeni kao kontakti zaražene osobe.

Njih dvojica su uoči puta u Atlantu bili kod frizera, za koga se utvrdilo da je pozitivan na korona virus, pa su prema protokolima NBA lige morali da propuste utakmicu.

"Svi igrači, treneri i zvaničnici utakmice testirani su u tri navrata na korona virus po dolasku u Atlantu, uključujući i poslednji test uoči početka utakmice. Rezultat svakog testa bio je negativan, što je potvrda da niko od onih koji su bili na parketu nije inficiran", navodi se u saopštenju lige.

U Ol-star utakmici tim Lebrona Džejmsa pobedio je ekipu Kevina Durenta sa 170:150.

Pojedini igrači su prethodnih dana negodovali zbog odluke da se održi Ol-star u sred pandemije korona virusa.

"Čestitke svima koji su ovo omogućili, igračima koji su došli da učestvuju, da igraju. Posle ovakvih odluka uvek ima mnogo različitih mišljenja, ali kad su stigli ovde, mislim da su igrači bili zahvalni na organizaciji", rekao je košarkaš Finiksa Kris Pol, koji je i predsednik Udruženja igrača NBA lige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke