Olimpija lako do trećeg mesta Evrolige

Autor: Sportske Net
nedelja 30.05.2021.
19:22
Izvor: Sportske.net

Nije bilo mnogo drame u borbi za treće mesto Evrolige.

Povezane vesti

Ekipa Olimpije slavila je protiv CSKA 83:73 (20:23, 20:11, 20:23, 23:16) i tako svoje takmičenje u Evroligi završila kao trećeplasirana.

Olimpija je pred meč bila oslabljena za Datomea i Delejnija, dok je CSKA igrao bez Heketa.

Prilično neizvesno počeo je duel u Kelnu. Povela je Olimpija ostvaarivši mini seriju od 5-0, međutim CSKA je vrlo brzo izjednačio preko Kurbanova. Prva četvrtina bila je dosta zategnuta, pa je rezultat posle 10 minuta bio 20:23 za Moskovljane.

Mnogo bolju partiju Olimpija je pružila u drugoj deonici. Tim iz Milana je malo zategao odbranu, a Rol i Rodrigez proradili su sa distance. Ruski tim je Šengelija održavao konkurentnim. Drugu četvrtinu dobila je Olimpija 20:11.

Na poluvremenu Olimpija je vodila 40:34, a jedini dvocifren na terenu bio je Šengelija sa 10 postignutih poena u ekipi CSKA.

Tokom treće četvrtine italijanska ekipa nastavila je da održava prednost od nekoliko poena razlike, pa je posle prvih pet minuta vodila 49:45. CSKA predvođen raspoloženim Šengelijom uspeo je da ostvari mini-seriju od 8:0 i dođe do izjednačenja tri minuta do kraja treće deonice. Rodrigez je ubacio važnu trojku za Olimpiju i sačuvao minimalnu prednost 60:57 pred poslednjih 10 minuta susreta.

Poenima Vladimira Micova počela je poslednja četvrtina. Za njim su pogađali Morašini i Šilds, pa je milanski tim vodio 11 razlike, što je bila i najveća prednost na meču. S druge strane, CSKA je veoma loše realizovao napad i gubio lopte, koje su ekipu koštale rezultata.

U pobedničkom timu Micov je upisao 14 poena, koliko i Rodrigez, dok je Rol zabeležio 11. 

U ekipi CSKA najefikasniji je bio Šengelija, koji je upisao 18 poena. Pored njega, dvocifren je bio i Vojtman sa 12 poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke