Olimpijakos gubio, pa u poslednjem kvartalu slomio Baskoniju

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 27.10.2016.
23:00
Izvor: Sportske.net

Izabranici Janisa Sferopulosa gostovali su u Vitoriji u okviru četvrtog kola Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

"Crveno-beli" iz Pireja slavili su protiv Baskonije (Laboral Kuća) i to u gostima.

To trećeg vezanog trijumfa grčki predstavnik je došao nakon sjajne igre u poslednjoj četvrtini, iako su na poluvremenu imali deficit od pet poena.

U poslednji kvartal su ušli sa minus dva poena, onda su stegli odbranu i na kraju slavili rezultatom 90-95 (27-22, 25-25, 22-25, 16-23).

Baskonija je samo dva minuta pre kraja gubila sa osam razlike, poenima Johanesa Vojtmana su se vratili na minus tri, nakon nekoliko promašenih napada i prilika za izjednačenje stvari u sovje ruke je preuzeo Erik Grin.

Postigao je bivši košarkaš Denvera trojku uz bacanje, na 40 sekundi do kraja.

Vratio je trojku Šengelija, na 18 sekundi do kraja bilo je četiri poena razlike za goste iz Pireja, Grin je završio na liniji penala, pogodio prvo, promašio drugo bacanje, Blažič je krenuo u kontru, pokušao polaganjem ali ga je Papanikolau zaustavio. Nakon toga Blažič pokušava trojko, maši, pokšao je i Hanga ali nije uspeo te je sve bilo gotovo.

Sjajan u pobedničkom sastavu bio je Bili Spanulis sa 15 poena i 15 asistencija (rekord karijere)! Dva poena više od njega je dao Mancaris, 15 je postigao i Papanikolau, dok je dva manje dodao Grin, koji je na kraju i prelomio utakmicu.

U poraženom sastavu sjajan Šengelija sa 20 poena, Hanga je dodao 15 poena, a dabl dabl učinak je upisao Larkin sa 14 poena i 11 asistencija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke