Olimpijakos odbranio Pirej, Monako prekinuo mini-seriju

Autor: Aleksandar Golubović
petak 05.11.2021.
21:46
Izvor: Sportske.net

Kneževi bez iznenađenja.

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa slavili su Pireju protiv Monaka 86:65 u meču 8. kola Evrolige koji je obeležila daleko bolja igra domaćina u nastavku nego što je to bio slučaj u prvom poluvremenu.

Monako je bio bolji tim u prvoj četvrtini, a to je naročito došlo do izražaja tokom serije od 9:0 kada su stigli do prednosti od 11 poena.

U toj seriji Majk Džejms je dominirao pogodivši trojku uz nekoliko sigurnih slobodnih bacanja, a Brok Motum je obezbedio dvocifrenu razliku gostima na kraju prve četvrtine.

U drugoj deonici veliku seriju napravio je Olimpijakos istopivši prednost gostiju na svega četiri poena, a poeni nepogrešivog Tomasa Valkupa za dva i Livija Žan-Šarla najavili su uzbuđenje u nastakvu igre.

Monako je od dvocifrene prednosti stekao zalihu od svega tri poena za drugo poluvremene, a srpski reprezentativac Danilo Anđušić u ovom delu igre sakupio je pet poena uz 1/3 za tri.

Gosti su trojkom Anđušića na početku treće četvrtine nagovestili da će ovo biti njihova deonica, ali je Olimpijakos ušao u veliku seriji i stigao do plus osam.

Monako se trojkom Greja približio na samo poen zaostatka, ali su Vezenkov i Slukas doneli sedam poena Olimpijakosu na ulasku u poslednju četvrtinu.

Poslednja četvrtina u potpunosti je bila u znaku domaćeg tima. Nagoveštaj toga bila je treća trojka Papanikolaua za plus 12, a plus 19 doneo je Tajler Dorsi na dva i po minuta pre kraja utakmice, a prednost su dodatno uvećali Žan-Šarl i Slukas.

Olimpijakos su do šeste pobede predvodili Dorsi i Žan-Šarl sa po 18 poena, Papanikolau i Valkup su imali po 11, dok se na 10 zaustavio Vezenkov.

U poraženom timu Dialo je imao 12, dok su Anđušić i Hol imali po 11.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke