Olimpijakos priredio spektakl u čast Printezisa: ''Voleo bih da je Duda ovde. Mnogo mi je pomogao...''

Autor: Darko Mitrović
petak 06.09.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Karijera za nezaborav.

Epa/Adrian Ruiz De Hierro
Epa/Adrian Ruiz De Hierro

Povezane vesti

Legendarni košarkaš Olimpijakosa Jorgos Printezis dobio je večeras specijalno priznanje od svog kluba sa kojim je tokom karijere dva puta osvajao Evroligu, 2012. i 2013. godine.

Olimpijakos je organizovao ceremoniju Printezisu u čast, a predsednici kluba, braća Panajotis i Jorgos Angelopulos su govorili o Printezisovom ogromnom doprinosu klubu i ključnim trenucima koji su oblikovali noviju istoriju Olimpijakosa.

Panajotis Angelopulos je govorio o Printezisovoj posvećenosti i napornom radu tokom njegove dugogodišnje karijere, opisujući ga kao oličenje duha tima.

''Za mene Printezis predstavlja dušu, posvećenost, naporan rad i dugovečnost. Imao je sjajnu karijeru i zajedno smo doživeli neverovatne trenutke — titule Evrolige, šampionata, kupove i teška vremena. Uvek postoji kraj za svakog sportistu, ali želim mu sve najbolje i nadam se da će zauvek ostati u Olimpijakosu", rekao je on.

Jorgos Angelopulos istakao je Printezisov koš u finalu Evrolige 2012. u Istanbulu kao prekretnicu u istoriji kluba.

"Taj pogodak 2012. promenio je istoriju Olimpijakosa. Bio je to najbolji trenutak za sve nas i od tog trenutka sve se promenilo za klub i naše živote", rekao je on.

Prisutnima u dvorani ''Mira i prijateljstva u Pireju se obratio i Printezis, koji nije zaboravio šta je srpski trener dušan Ivković uradio za njega u sezoni 2011/2012, na putu ka tituli Evrolige.

''Bio bih srećan da je Duda ovde, verovao je u mene i mnogo mi je pomogao, voleo bih da je sada sa nama", rekao je Printezis, između ostalog.

''Osećam se tako srećno, osećam se kao da gledam sopstvenu sahranu. Ako možemo malo da to prekinemo. Sećam se kada sam prvi put stao na parket, 8.3.2000. Na mom prvom treningu sa Riversom, sa Radžom, sa Tomićem, ja sam sedeo u ćošku i pokušavao da shvatim gde sam sa svim tim ljudima. Išao sam u školu i slavio jer sam odrastao sa tom generacijom, ostao sam sa sentimentalnošću i nisam hteo da odem, jer smo imali igrača. Čak se i ne sećam, moramo da ga uhvatimo. Hteli su ponovo da postanu prvi tim. Sećam se njihove žeđi. Sećam se rada sa trenerom u Larisi, mnogo mi je pomogao'', naglašava Printezis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke