Olimpijakos u finalu, sjajni Milutinov!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.06.2024.
18:14
Izvor: Sportske.net

Večeras smo dobili prvog finalistu grčkog plej-ofa.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa plasirali su se večeras u finale plej-ofa šampionata Grčke, pošto su i u drugoj utakmici polufinalne serije bili bolji od Peristerija.

Druga utakmica odigrana je u dvorani ''Andreas Papandreu'' u Peristeriju, gde je Olimpijakos kao gost slavio rezultatom 84:71.

Zanimljiv tok imala je ova utakmica, s obzirom da je Olimpijakos fantastično odigrao prvu četvrtinu i dobio je sa 35:13, ali se u drugoj sve okrenulo, pa je do poluvremena ekipa Peristerija prišla na samo pet poena zaostatka - 49:44.

Ipak, u trećem kvartalu gosti opet pojačavaju ritam i vraćaju dvocifrenu prednost, posle čega se pitanje pobednika do kraja nije postavljalo.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Alek Piters sa 20 poena i 7 skokova, a sjajan je bio i naš Nikola Milutinov, koji je meč završio sa ''dabl-dabl'' učinkom od 18 poena i 11 skokova. Filip Petrušev je igrao oko 12 minuta i za to vreme upisao dva poena, po jedan skok i asistenciju.

U ekipi Peristerija najbolji Džo Regland sa 21 poenom, uz 6 skokova i 5 asistencija, a Nemanja Dangubić je upisao dva poena, po poen i asistenciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke