Olimpijakos zakazao majstoricu u Pireju!

Autor: Nikola Miloradović
petak 28.04.2017.
22:09
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Olimpijakosa slavili su protiv Efesa u Istanbulu i tako izjednačili rezultat u seriji.

EPA/SEDAT SUNA
EPA/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Izabranici Janisa Sferopulosa došli su do drugog trijumfa u seriji i tako poravnali na 2:2, kako su u drugom meču u "Abdi Ipekči Areni" slavili sa 62-74.

Efes je bolje otvorio meč, dobili su prvu deonicu sa 21-14, delovalo je da su na pragu Fajnal fora.

Ipak, u nastavku se Olimpijakos vraća, dobijaju drugi kvartal i na odmor odlaze sa četiri poena deficita.

U trećoj deonici se razigrao i Printezis, te su gosti iz Pireja uspeli da u potpunosti istope prednost domaćina i u odlučujući period utakmice uđu izjednačeni sa rivalom.

Raspalo se sve u igri Efesa u poslednjih 10 minuta, nisu Perasovićevi izabranici ništa mogli da pogode, sa druge strane je smiren bio Bili Spanulis, te je Olimpijakos stekao veliku prednost već sredinom kvaratala i na kraju upisao vredan trijumf, te će se u svojoj dvorani boriti za plasman na Fajnal for.

Postigli su košarkaši Efesa svega osam poena u poslednjoj četvrtini, u rasponu od skoro pet minuta u tom kvartalu nisu mogli da postignu nijedan poen, Olimpijkos je zaključao koš i izborio majstoricu.

Igrač utakmice naravno iskusni Vasilis Spanulis, meč je završio sa 18 poena i četiri asistencije, pratili su ga Jorgos Printezis sa 11 poena, kao i Erik Grin sa 10.

Nikola Milutinov je pružio još jednu partiju za zaborav, nije uspeo da se upiše u strelce za tri minuta na parketu, a pritom je napravio dva faula i imao jednu izgubljenu loptu.

Kod Efesa jedini raspoložen bio je Džejson Grejndžer sa 17 poena i osam skokova, ostali su potpuno podbacili, najbliži pratilac Urugvajcu bio je Derik Braun sa devet poena, dok je Danston dodao sedam poena i 11 skokova.

Ranije danas je megdan sa Fenerom na Fajnal foru zakazala ekipa madridskog Reala, koja je po drugi put zaredom savladala Darušafaka u Istanbulu i tako slavila sa 3:1 u seriji.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke