Olimpijakosova osveta Asvelu, Francuzi pali posle produžetaka!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 19.01.2021.
23:01
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiv meč viđen je u Francuskoj.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa slavili su nakon produžetaka na gostovanju Asvelu 101:93 (86:86) u meču zaostalog 10. kola Evrolige.

Olimpijakos je nakon početnog vođstva Asvela razvijao igru tokom prve četvrtine da bi u jednom trenutku stigli i do plus 10 zahvaljujući Jorgosu Printezisu i Martinu Hasanu.

Start druge četvrtine obeležila je serija domaćih, koji su topili razliku gostiju, ali su se gosti iz Pireja trgli trojkom Makisika.

Asvel je ubrzo vratio vođstvo, ali je novom serijom u finišu poluvremena Olimpijakos otišao na odmor sa plus sedam.

Treću deonicu gosti su počeli solidno, ali je usledila velika serija domaćih koji su zahvaljujući slobodnih bacanjima Kavarijasa Hajsa stigli na minus jedan.

Olimpijakos ipak nije ispuštao vođstvo, pa je sa plus dva ušao u odlučujućih 10 minuta.

Ova deo igre obeležili du gosti, koji su u tri navrata imali plus šest, ali je Kostas Slukas na devet sekundi pre kraja pogodio trojku, kojim je Olimpikakos otišao u produžetke.

Dodatnih pet minuta bolje je počeo Asvel, ali je na dva minuta pre kraja Makisik pogodio za dva donevši prednost Olimpijakosu, koja nije ispuštana do kraja meča.

Sudbina francuskog predstavnika zapečaćena je na manje od pola minuta pre kraja meča kada je Slukas pogodio oba slobodna bacanja.

Olimpijakos je tako stigao do devete pobede najviše zahvaljujući Makisiku i Slukasu, koji su sa po 23 poena predvodili ekipu.

Sa 15 poena solidan je bio i bivši centar podgoričke Budućnosti Martin.

Na drugoj strani, najbolji u porazu Asvela bio je Noris Kol sa 21 poenom, Dejvid Lajti je imao 18, dok je Vilijam Hauard pogodio dva manje.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke