Oluja na Floridi, Boston uzvratio u velikom stilu!

Autor: Boris Jovanović
petak 20.05.2022.
08:13
Izvor: Sportske.net

Seltiksi oduvali rivala, 127:102!

AP Photo/Lynne Sladky
AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Vratili su se Markus Smart i Al Horford, vratio se i Boston. "Kelti" su uzvratili, Tejtum je ubacio 27 poena, Smarta i Braun dodali po 24, posle sjajne serije u prvoj četvrtini Boston je napravio brejk u Majamiju, 1:1!

Onbi su krajem prve četvrtine napravili seriju od 17:0 u koju je bilo utkano pet trojki iz šest pokušaja, posle toga Majamiju nije bilo spada.

Oporavljeni Smart, inače defanzivni igrač godine je uz 24 poena imao 12 asistencija i 9 skokova, sada se tek vidi koliko je nedostajao na otvaranju serije.

Ovo je bio prvi poraz Majamija ove godine u plej ofu na Floridi, nisu pomogla ni 29 poena Batlera, jednostavno Boston je imao previše raspoloženih igrača. Na kraju krajeva dali su 20 trojki, duplo više od protivnika, počeli su loše, a onda u sledećih 18 minuta napravili rezultat 60:21 i na poluvreme otišli sa +25!

Ovo je inače najveće vođstvo na poluvremenu u plej-ofu u istoriji Seltiksa. 

Majami je u poslednjoj četvrtini povukao startere. Lovri nije igrao zbog povrede, propustio je osam od poslednjih deset utakmica.

Sledeći meč je u noći između subote i nedelje, serija se seli u Boston.

Večeras se nastavlja zapadno finale, drugi meč u zalivu između Voriorsa i Dalasa, domaći su lako dobili uvodnu utakmicu večeras se očekuje žešći otpor Dončića i kompanije. Ipak, čini se da su iscrpljeni posle Jute, da je Golden Stejt bolja ekipa. AdmiralBet nudi najbolje kvote da će Voriorsi pokriti hendikep (-6.5), pa pokušajte...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke