On će posebno pamtiti "Žućkovu levicu"!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 15.02.2021.
13:25
Izvor: Sportske.net

Mladi košarkaš se uspešno izborio sa pritiskom.

BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Nebojsa Parausic/DS
BETAPHOTO/Kosarkaski savez Srbije/Nebojsa Parausic/DS

Povezane vesti

Mladi košarkaš Crvene zvezde Aleksa Uskoković osvojio je u nedelju uveče prvi trofej u seniorskoj konkurenciji nakon što je njegov tim slavio u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Mega Sokerbeta u novosadskom "Spensu".

Plejmejker rođen 1999. godine je uskočio u kožu bitnog faktora u timu Dejana Radonjića pošto su zbog problema sa virusom COVID-19 u Beogradu ostali Kori Volden, Kino Kolom i Lengston Hol.

Posle meča je izneo svoje utiske.

"Utisci su fenomenalni. Odigrali smo jednu dobru utakmicu. Na početku finala se videlo da smo malo umorni posle iscrpljujućeg derbija. Drugo poluvreme smo odigrali skoro bez greške i zasluženo smo pobedili", rekao je košarkaš koji je za 16 minuta finalnog okršaja postigao pet poena.

Istakao je da će ovaj trofej biti vetar u leđa njemu i saigračima za nastavak sezone, a biće mu posebno drag jer mu je prvi u seniorskoj konkurenciji.

"Meni mnogo znači. Prvi trofej u seniorskoj konkurenciji. Osećaj je fenomenalan. Nisam ovako nešto mogao ni da zamislim. Nadam se da će ih biti još, već ove sezone. Sledeći cilj je ABA liga i težimo ka tome", rekao je Uskokovć.

Podsetimo, Zvezda je u nedelju uveče slavila protiv Mega Sokerbeta 83:70 i tako posle tri neuspešna pokušuja vratila tradicionalni trofej u svoje vitrine. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke