One su naše "Šampionke srca"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.03.2015.
11:53
Izvor: Sportske.net

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije i trener Liona, Marina Maljković, dobila je veliku čast da predvodi plavi tim sastavljen od najboljih igračica francuskog šampionata i košarkaških legendi u revijalnom meču pod imenom "Šampionke srca".

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Ovo će biti drugo izdanje "Šampionki srca" i igraće se u subotu, 7. marta od 16.30 u Anžeu, dan pred Međunarodni dan žena.

U ovom duelu humanitarnog karaktera, prošle godine na utakmici u Tuluzu prikupljeno je skoro deset hiljada evra za obrazovanje dece u afričkoj državi Niger.

U ovogodišnjem gala meču, novac će se prikupljati za neprofitnu organizaciju „Snovi“ koja se od  svog osnivanja 1994. godine, trudi da ispunjava snove dece i adolescenata sa teškim oboljenjima.

Ovo će biti veliko priznanje za Maljkovićevu koja sa uspehom vodi Lion od jeseni 2013. godine. Poziv da aktivno učestvuje u ovoj manifestaciji je još jedna potvrda sve većeg ugleda i statusa koji Maljkovićeva ima u Francuskoj.

Pored selektorke nacionalnog tima Srbije, naša zemlja će na ovom humanitarnom meču imati još dve predstavnice - članicu Liona Milicu Dabović, kao i Natašu Kovačević, bivšu reprezentativku Srbije i sadašnja ambasadorku FIBA za mlade.

U timu Marine Maljković nastupiće još i Kamij Ober, Kej Bi Šarp, Selin Dumerk, Odil Santanijelo, Lizen Marfi, Oreli Bona, Marion Labord, Izabel Fižalkovski, Emelin Endong-Žuanin i Sandra Dižon.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke