Opet Luka, opet tripl-dabl, magiji nema kraja!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 08.01.2023.
08:21
Izvor: Sportske.net

Slovenac nezaistavljiv!

AP Photo/Richard W. Rodriguez
AP Photo/Richard W. Rodriguez

Povezane vesti

Od samog početka Pelikansi su promašivali, što je Dalas iskoristio. Domaćin je opravda ulogu favorita, Luka Dončić je nastavio sa sjajnim partijama, 34 poena, po 10 skokova i asistencija, to je njegov deveti tripl-dabl u sezoni, serija fantastičnih partija je bila odlučujuća u osam pobeda u devet mečeva. Pelikansi bez trojice vodećih strelaca Zajona, Ingrama i MekKoluma nisu mogli da pariraju Teksašanima.

Teže nego što se očekivano, lider lige Boston je slavio protiv San Antonija. Tejtum je brojao do 34, pogodio je najvažniji šut 33 sekunde pre kraja, pa je Boston nekako uspeo da privede meč kraju. Publika u Teksasu je častila Tejtuma povicima "MVP" ovo je bila njegova najefikasnija utakmica od kraja decembra. San Antonio uporan, osam dvocifrenih za Sparse, ali je kvalitet domaćih presudio. Džajlen Braun je dodao 29 poena za Seltikse. 

Lejkersi su u formi, vezali su i petu pobedu. Tukli su Kingse u Sakramentu, uz Lebronovih 37 poena, dodao je 8 skokova i 7 asistencija. Odlično igra Šreder, 27 koševa za Nemca, zapečatio je sudbinu domaćih sa penala. Sada je tim iz Los Anđelesa na 19-21 nakon očajnog starta. Kod domaćih Foks 34 poena, 9 asistencija, promašio je sa sirenom šut za pobedu sa pola terena.

Paolo Bankero i Franc Vagner su iskombinovali 49 poena, Orlando je tukao oslabljeni Golden Stejt u San Francisku, poslednji put je Medžik slavio u zalivu pre više od deceniju. 

Zak Lavin je sipao kada je bilo najpotrebnije u novoj pobedi Bulsa, protiv Jute. Sjajnih bek Čikaga je ubacio tri trojke u nizu u poslednjem periodu, završio sa 36 poena, jednim više od DeRozana. Ovaj tandem je bio previše za Džezere koji su u očajnoj formi, šest poraza u sedam meča. Oni su se vratili posle poluvremena, dali su 40 poena u trećoj četvrtini, ali je na kraju pobeda ostala domaćima. Nikola Vučević je ubacio 15 poena, imao 16 skokova, 4 asistencije i par blokada.

Rezultati:

San Antonio - Boston 116:121
Čikago - Juta 126:118
Dalas - Nju Orleans 127:117
Golden Stejt - Orlando 101:115
Sakramento - LA Lejkers 134:136

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke