Opet Niš, opet ''Čair'', opet Zvezda protiv Partizana - Sad se košarkašice bore za trofej Kupa!

Autor: Darko Mitrović
petak 01.03.2024.
20:45
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Prvo, pa derbi!

Košarkaški savez Srbije
Košarkaški savez Srbije

Povezane vesti

Tek što su se stišale strasti posle završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu, gde je Crvena zvezda uspela da odbrani trofej pobedom nad Partizanom u finalu, predstojećeg vikenda nas očekuje i završni turnir Kupa Srbije za košarkašice, koji nosi ime Milana Cige Vasojevića.

Niš je ponovo u ulozi domaćina, utakmice će se igrati u dvorani ''Čair'', a sve počinje večitrim derbijem!

U prvom polufinalu 2. marta od 17.00 časova sastaju se Crvena zvezda i Partizan 1953, a od 19.30 časova Kraljevo i Mega MIS. Finale je zakazano za nedelju 3. mart u 19.00 časova, a utakmice će direktno prenositi TV Arena sport, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Pred početak završnog turnira, svoja očekivanja su izneli treneri četiri ekipe učesnice.

''Kada se kaže da je Kup takmičenje u kome nema favorita, to je baš tako. Odlučuje trenutna inspiracija i neophodna je velika energija. Što se nas tiče, traje nam turbulentna sezona iz koje se trudimo da izvučemo maksimum. Kup je prvi veliki izazov i daćemo sve od sebe'', poručio je trener Crvene zvezde Dragan Vuković.

A šta očekuju u Partizanu, iznela je Miljana Bojović.

''Sa puno uzbuđenja dočekujemo završnicu Kupa. Pored motivacije što smo u samoj završnici i borbi za trofej, tu je i dodatni adrenalin što polufinalni meč igramo protiv večitog rivala. Ulazimo u meč sa podjednakim šansama. Verujem da će ekipa Crvene zvezde želeti da se iskupi za poraz koji smo im naneli u ligi, ali verujem u svoj tim, naporno su trenirale i radile i spremno čekamo našu šansu. Uz pravilan pristup, prisutnost i koncentraciju, neće biti teško da ispunimo sve taktičke zadatke što će, nadam se, biti dovoljno za prolaz u finale. Svim učesnicima želim puno sreće i fer plej igru'', izjavila je Bojović.

Trener Mege Milan Vidosavljević poručuje da je u Kupu sve moguće.

''Pre svega, želim da izrazim zadovoljstvo što smo i ove godine u završnici Kupa. Od kako smo ušli u najviši rang, a ovo je četvrta sezona, redovni smo učesnici svih završnica u domaćim takmičenjima, što pokazuje našu konstantnost i na taj podatak sam veoma ponosan. U polufinalu nas očekuje ekipa Kraljeva. Zanimljiva stvar je da će ovo biti duel sa jedne strane najiskusnije, a sa druge strane najmlađe ekipe u ligi. Savladali smo ih oba puta u prvenstvu, ali svi znamo da to ništa ne znači. Ovo je Kup, jedna utakmica gde je sve moguće, što implicira da moraš biti na najvišem nivou ako želiš da ostvariš svoj cilj'', rekao je Vidosavljević.

Marko Dimitrijević uverava da Kraljevčanke sa ogromnom motivacijom stižu u Niš.

''Imali smo samo pet dana za adaptaciju, uspeli smo dosta toga da uradimo. Devojke su izuzetno motivisane da se u Nišu prikažu u što boljem svetlu. Igramo protiv najbolje ekipe u ligi, ali verujem da imamo svoje šanse i pored problema koje imamo sa povredama'', izjavio je Dimitrijević.

Crvena zvezda je branilac trofeja i imaće priliku da se izdvoji kao klub sa najviše trofeja u  Kupu Srbije. Za sada, Zvezda i Hemofarm imaju po pet trofeja od 2006. godine, od kada je Srbija samostalna država. Hemofarm je trofej osvajao četiri puta zaredom od 2007. do 2010. godine, kao i 2012. Crvena zvezda se radovala 2016, 2017, 2019, 2022. i 2023. Partizan je slavio tri puta – 2011, 2013. i 2018, a Radivoj Korać, Vojvodina, Kraljevo i Art Basket po jednom, Korać 2014, Novosađanke 2015, Kraljevo u Surdulici 2020, a Art Basket 2021. u Vršcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke