"Orlovi" na balkonu - Sale dao obećanje!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.09.2017.
19:39
Izvor: Sportske.net

Članovi košarkaške reprezentacije Srbije dočekani su večeras ispred Starog dvora, a selektor je okupljenoj masi dao obećanje.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Nakon što su poraženi u finalu Evropskog prvenstva košarkaški reprezentativci Srbije vratili su se u zemlju gde im je organizovan veličanstven doček ispred Starog dvora u Beogradu.

Okupljena masa pozdravila je vicešampione Evrope, a selektor Aleksandar Đorđević obratio se narodu i dao obećanje da će se reprezentacija ponovo popeti na balkon posle sledećeg Evropskog prvenstva.

"Hvala na podršci, bila nam je preko potrebna da dođemo do medalja. Hvala ovim momcima, ovo su dvanaest legendi srpskog sporta i košarke, dvanaest legendi svetske košarke. Medalje oko vrata sve govore, medalje oko vrata su potpuno zaslužili.

Neizmerno hvala svima vama, ja sam najponosniji Srbin na svetu u ovom trenutku jer me ovi momci čine ponosnim i presrećnim.

Malo je falilo do onoga o čemu svi sanjamo i o čemu maštamo, ali vam obećavam, kao što smo obećali posle Svetskog prvenstva u Španiji, da ćemo se nakon sledećeg EuroBasketa ponovo videti na ovom balkonu
", rekao je selektor Đorđević.

Docek kosarkasa

Sportske.net/Pavle Knežević

Okupljenima se obratio i Bogdan Bogdanović koji je dočekan povicima "MVP, MVP, MVP..."

"Ne znam šta bih rekao sem da se zahvalim u ime svih igrača. Bili ste neverovatni, uvek nas motivišete, zbog vas smo uvek spremni da potrošimo i zadnji atom snage", rekao je Bogdan.

Nakon Bogdana Bogdanovića mikrofon je u ruke uzeo i Vladimir Štimac.

"Hvala vam ljudi što ste bilo uz nas kada je bilo dobro i kada je bilo teško. Hvala vam u ime svih ovih momaka, nije nam bilo lako. Bila je čast biti pored ovih momaka i ovog trenera, ja sam siguran da će vam Bogdan doneti još dosta zlata sa ovim momcima, a pogotovu sa ovim trenerom", kazao je Štimac.

Docek kosarkasa

Sportske.net/Pavle Knežević

Centar Boban Marjanović takođe se obratio sa balkona.

"Ovo je stvarno moj san, neverovatno je biti ovde. Čuo sam da je neverovatno ali... Hvala vam mnogo", poručio je Bobi Marjanović.

Plejmejker Stefan Jović zbog povrede nije mogao da pruži maksimum u finalu ali je i njegov doprinos tokom turnira bio nemerljiv.

"Uzeo bih gitaru da odsviram nešto ali je bend već otišao. Hvala na svemu, hvala na ovom dočeku. Ne može se rečima opisati sve ovo, radili smo marljivo. Hvala vam još jednom i vidimo se", kazao je Jović.

Narod koji se okupio da pozdravi vicešampion Evrope skandirao je imena srpskih reprezentativaca i selektora Aleksandra Đorđevića i uz malo pirotehnike i pesmu proslavio još jedan veliki uspeh srpske košarke.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke