"Orlovi" na dva stepenika do Tokija

Autor: Nemanja Janošev
subota 03.07.2021.
10:03
Izvor: Sportske.net

Srbija - Portoriko, danas od 16 sati.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Košarkaši reprezentacije Srbije sastaju se danas sa Portorikom u polufinalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Izabranici Igora Kokoškova se po drugi put u poslednje tri sedmice sastaju sa Portorikancima, ali ovog puta, u meču koji ima rezultatski značaj. Onomad su ih u Grčkoj na "Akropolis kupu" savladali 80:68. Sada će pristup svih aktera biti na višem nivou.

Pokazala je Srbija da je ranjiva i ako imaju sve pobede otkako su se skupili, posebno na kvalifikacionom turniru nisu bili ubedljivi protiv Dominikanske Republike i Filipina. U neku ruku, razumljivo, nisu želeli previše da se troše posle napornih sezona, jasno je da je kvalitet na njihovoj strani, pa se u najvećem delu utakmica odbrana na ozbiljnom nivou gotovo nije ni igrala.

Uprkos tome, doživljeno je i nekoliko povreda. Izdvaja se ona Stefana Jovića, koji je u susretu sa Filipinima napustio parket hramljući. Dijagnostifikovana mu je ruptura mišića na listu i očekuje ga pauza između pet i sedam nedelja, što znači da Kokoškov na njega neće moći da računa na Olimpijskim igrama ukoliko ih Srbija izbori.

Dalje, pod znakom pitanja su Ognjen Dobrić i Nikola Kalinić, dok bi Vasa Micić i Nemanja Bjelica trebalo da budu u konkurenciji za tim.

"Videćemo da li će igrati Kalinić, dok se Micić i Bjelica osećaju bolje što su dobri znaci. Dobrić ima određene probleme i on je takođe upitan za sutra. Najvažnije nam je da znamo ko će moći da nastupi", izjavio je juče Kokoškov.

Portorikanci su ekipa koja je dugo na okupu i šut sa distance je verovatno odužje na koje će se najviše oslanjati. Takođe, biće neophodno obratiti pažnju na njihovog najboljeg igrača i strelca Gerija Brauna, koji je u prethodnom meču dva tima postigao 19 poena. Tu je i neugodni Ajzeja Pineiro.

Naravno, Srbija ima mnogo više aduta i svako može da se izdvoji. "Orlovi" su nesumnjivo ogroman favorit, a isti epitet trebali bi da imaju i sutra, ukoliko dođu do finala, gde ih čeka bolji iz meča Italija - Dominikanska Republika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke