Osasuna pokorila "El Madrigal", Budimir prekinuo niz Viljareala

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 11.04.2021.
16:02
Izvor: Sportske.net

Viljareal zaustavljen i to na "Madrigalu".

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti


Fudbaleri Osasune ostvarili su veliku pobedu na gostovanju favorizovanom Viljarealu slaveći sa 2:1 u meču 30. kola španske La Lige.

Prvo poluvreme proteklo je u uzbudljivom ritmu, ali golova nije bilo. Osim nekoliko prilika na obe strane u ovom delu igre se dogodila i sporna situacija kada je sudija posle konsultacije VAR tehnologije odbio da svira penal za domaće.

Nastavak igre doneo je vođstvo gostima kada je u 64. minutu Hon Monkajola postigao gol nakon izvanrednog volej udarca u akciji u kojoj je učestvovao i bivši fudbalera Partizana Darko Brašanac.

U 73. minutu domaćin je stigao do izjednačenja nakon nespretne reakcije Davida Garsije, koji je u pokušaju da interveniše zatresao sopstvenu mrežu.

Gol je proveren putem VAR tehnologije pošto je sudija hteo da se uveri da pogotku nije prethodio ofsajd domaćeg tima, ali od je sve bilo čisto.

Samo minut kasnije novo slavlje Osasuni doneo je iskusni hrvatski napadač Ante Budimir nakon sjajnog udarca glavom posle centrašuta sa desne strane.

Finiš meča protekao je u težnji domaćih da izvuku makar bod i nastave seriju bez poraza, ali to nisu uspeli pa je Osasuna sa ova tri boda počela da se penje ka sredini tabele.

Viljareal, koji je na korak od polufinala Lige Evrope, ostao je na 46 bodova i sedmom mestu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke