Oslabljena Srbija stekla dvocifrenu prednost na poluvremenu protiv Filipina

Autor: Sportske Net
sreda 30.06.2021.
20:54
Izvor: Sportske.net

Srbija bolja nego u prethodnom meču.

KSS
KSS

Povezane vesti

Posle prve dve četvrtine košarkaši Srbije vode 45:34 protiv selekcije Filipina u drugom kolu kvalifikacija za Olimpijske igre u Beogradu. 

Srbija je na teren izašla bez Nikole Kalinića i Nemanje Bjelice u rotaciji, koji su osetili lakše bolove zbog povreda. Filipini su igrali bez svog najboljeg igrača Ramosa.

Kokoškov je startovao sa petorkom Davidovac, Jović, Marjanović, Dobrić i Anđušić. Srbija je bila šuterski raspoložena odmah na početku, Dobrić je bio precizan dva puta sa distance, potom i Anđušić. Srpski tim se odlepio već na početku, povevši 11:2. Nisu se Filipinci predavali, pa su i oni uzvratili trojkama Kvamea i Baltazara i prišli na pola koša domaćinu. Za razliku od Dominikane, Filipinci su imali koga da parira Bobanu Marjanoviću, s obzirom na to da je Soto visok 218 santimetara. Filipini su protraćili nekoliko poslednjih napada, a Srbija odigrala dobru odbranu, pa je prva četvrtina okončana rezultatom 22:16.

Go je drugi kvartal startovao skokom u napadu i poenima gostiju. Odgovorio je Dobrić na drugoj strani svojom trećom trojkom. Marjanović je poenima iz igre, a potom i sa penala povisio prednost na 30:18 posle četiri minuta igre. Srbija je ostvarila seriju 10:0 i stekla tako apsolutnu prednost od 15 poena razlike. Dobra realizacija Filipinaca, a potom Navaro i Heding sa dve trojke iz kontranapada, smanjili su vodstvo Srbije na osam razlike. Teodosić je trojkom u poslednjim sekundama spasio stvar i Srbija je ipak imala dvocifrenu prednost posle prvog dela utakmice. 

Najefikasniji u timu Srbije bio je Dobrić sa 14 poena, Marjanović je ubacio 11. 

U gostujućoj ekipi Kvame je stao na devet ubačenih poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke