Ostoja Mijailović o saradnji sa MTS-om i A licenci: "Ugovor nije produžen, mi smo svoje šanse izgubili"

Autor: Sportske Net
subota 27.04.2024.
15:47
Izvor: Sportske.net

Partizan još uvek nije produžio saradnju sa MTS-om.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Ostoja Mijailović je konferenciji za medije održanoj danas, govorio i o saradnji Partizana i kompanije MTS, sa kojom je ugovor istekao pred 2024. godinu, a za koju se nada da će doći do obnavljanja saradnje. 

"Što se tiče MTS i ugovora, to je naš višedecenijski partner, sa jednim kratkim periodom kada nismo bili zajedno. Naš ugovor sa MTS je istekao poslednjeg dana stare godine, dosad nije produžen. Mi smo pisali dopis da se produži ugovor, verujem da će to biti realizovano jer ne vidim razlog zašto ne bi. Objasnio sam već zašto MTS logo nosimo u jednom takmičenju, a zašto je bio prelepljen u drugom. Zakoni su drugačiji u Evroligi i AdmiralBet ABA Ligi, a ako se nešto ne dogodi do kraja sezone, ako se ugovor ne produži, moraćemo da se zahvalimo i nađemo drugog sponzora za dres. Ne verujem da će se desiti naš rastanak, jer smo jedni drugima dobar partner i šansa za promociju", rekao je Mijailović.

Odgovorio je na pitanje da li Partizan može da dobije A licencu Evrolige.

"A licenca znači suvlasništvo u Evroligi, B licenca ti daje mogućnost igranja više godina. Ne znam zašto bi neko ko ima osam odsto vlasništva, dao nekom svoj deo? Najviše na svetu bih voleo da imamo A licencu, ali ne verujem da je to realno. Mi smo svoje šanse izgubili pre deset-petnaest godina, kada smo takođe imali kontinuitet igranja u Evroligi. Ne znam zašto se to nije dogodilo. Mi bismo bili najsrećniji na svetu da imamo samo garanciju učešća u Evroligi. Nemamo sada nikakvu garanciju igranja Evrolige naredne sezone, a sa licencom bismo imali određeni komfor da planiramo stvari, da dovodimo igrače koji prave razliku. Setite se da smo u godini dolaska Obradovića igrali Evrokup, došli su tada Panter i Ledej. Bez dugoročnog ugovora teško je planirati budućnost, ugovor bi nam dao sigurnost i mogućnost da planiramo stvari".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke