Ostoja citirao Duleta, šta je naučio u biznisu i šta smatra Zvezdinom ''najvećom sramotom''?

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.12.2021.
17:03
Izvor: Sportske.net, Sport Light

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović gostovao u popularnom podkastu Igora Miklje.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Brojnih aktuelnih tema dotakao se Ostoja Mijailović u podkastu ''Sport Light'', a ovde ćemo izdvojiti neke sekvence iz tog razgovora.

Mijailović je nedavno reizabran na funkciju predsednika, dobio je novi petogodišnji mandat, a koliko je to zaprtavo značajno za Partizan pokušao je da ilustruje citirajući Duška Vujoševića.

''Ja sam čovek koji nikada nije tražio alibi, već je uvek tražio način. To sam u biznisu naučio. Najgore u životu je braniti svoju poziciju i najnezahvalnije govoriti nekad o sebi. Duško Vujošević je u nekoj emisiji rekao 'Ako se Ostoja povuče, pitanje je šta će biti sa Partizanom'. Ljudi su po inerciji slični životinjama, kada osete krv, oni idu na njega.

Za četiri godine nikada nisam platio privatni ručak sa klupskog računa, nikada nisam putovao na račun kluba, nikada nisam bio trošak kluba. Ako imate privatnu kompaniju, ne može u istu rečenicu staviti 'dugovati'. Šta znači dugovati? Mislim da je to nekultura, da je to nehigijenski. Kada tri puta ne uhvatite lopova da krade, on četvrti put više nema oserćaj da krade'', objašnjava Mijailović.


Ono čime se predsednik Partizana takođe može pohvaliti je da je uspeo mimo očekivanja mnogih da posle 28 godina vrati u klub najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića. Ali, ono što ga je tokom sezone zabolelo jeste na kakav je doček Obradović naišao kada je Crvena zvezda dočekala Partizan u prvom ovosezonskom derbiju.

''Taj čin da igramo utakmicu protiv Crvene zvezde, gde se ta utakmica pretvorila veliku sramotu celokupne organizacije, koja je otišla širom sveta... Organizovati 200-300 plaćenih navijača koji su došli dva sata pre utakmice da pevaju pogrdne pesme 40 minuta najboljem treneru Evrope i možda najboljem na svetu je najveća sramota, ja mislim, u novijoj istoriji Crvene zvezde. Došli smo u situaciju da sam ja kao predsednik kluba koji je trebalo da u nekom trenutku zaštiti svog trenera i igrače ostao nem posle utakmice. Jednostavno, ne znate šta reći... Ne mogu da krivim ni Dejana Radonjića koji je stvarno jedan gospodin, koji je svetla tačka sa pojedinim igračima u Crvenoj zvezdi'', naglasio je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke