Ostoja Mijailović: ''KK Partizan protiv vređanja bilo koga, to je put kojim želimo da idemo''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.10.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek crno-belih reagovao na današnje kritike od strane pojedinih medija.

Vatroslav Hladny/Starsport.rs ©
Vatroslav Hladny/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ostoja Mijailović je juče bio među blizu 20.000 ljudi koji su pružili podršku fudbalerima Partizana na stadionu u Humskoj, u prvenstvenoj utakmici protiv Čukaričkog.

Crno-beli su taj meč dobili sa 3:1, a dolazak nove uprave kluba je doprineo ovako velikom intertesovanju navijača za ekipu trenera Sava Miloševića.

Impresivna slika ujedinjene ''crno-bele porodice'' juče je poslata iz Humske, što je posle meča na mreži ''X'' naglasio i predsednik KK Partizan, ali su tu sliku (opet) pokvarila povremena uvredljiva skandiranja tokom utakmice.

U pojedinim medijima danas su se postavila pitanja zašto Mijailović nije osudio te uvrede, a on je nešto kasnije podsetio i na svoj, kao i na stav Partizana po tom pitanju, koji je i odranije bio poznat.

''Pred rukovodstvom fudbalskog kluba je mnogo posla, kako na stabilizaciji kluba tako i na edukaciji navijača. U tome imaju i podršku i pomoć čitavog JSD Partizan. Uvrede sa tribina su ružna pojava i njima nije mesto na sportskim borilištima. 

Takvo ponašanje nije počelo juče, nego godinama i decenijama unazad i usmereno je bilo prema mnogima. Kao sportsko društvo, mi činimo sve da ružni povici sa tribina ne kvare sliku, u ovom slučaju sa našeg stadiona. 

Mislim da lepa slika punih tribina posle toliko vremena i podrška na novom početku zaslužuju pohvalu. Ta podrška mnogo znači svima u klubu i celom JSD Partizan. Ali, da ove ružnije, moram reći, nasleđene stvari zaslužuju kritiku, svakako zaslužuju. 

Radi se mnogo na tome da promenimo svest kod navijača, kako bi svu svoju energiju usmerili na podršku timu, a ne neke druge stvari. Verujem da ste videli brojne akcije KK Partizan protiv vređanja bilo koga, to je put kojim želimo da idemo'', objasnio je Mijailović u izjavi za ''Republiku''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke