Ostoja: ''Ovde je najdeblji kraj izvukla Zvezda. Niko nije ni pričao kako je osvojila Kup. Ja znam kakva je to radost''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.02.2024.
11:33
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Partizana primetio da se o Zvezdinom najnovijem trofeju malo pričalo u javnosti.

© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

U nastavku svog jutrošnjeg gostovanja na TV Prva, predsednik Partizana se ponovo vratio na 2017. godinu i tadađnju katastrofalnu finansijsku situaciju u Partizanu, kada je on tek došao na čelo kluba.

''Šta bi se desilo da se Partizan ugasio? Da ja nisam uspeo? Pa moja pokolenja i navijači Partizana bi me proklinjali da sam ugasio klub. To je moglo realno da se dogodi ali nije. 

Siguran sam da je država Srbija u vrhu kada je državna pomoć u pitanju u odnosu na Evropu.

Kad je Željko došao u Srbiju, vratio se i Piksi, vratio se i Pešić. Tri najveća trrenera sa evropske scene. Država je to prepoznala i pružila pomoć. To treba reći.

Ali, i drugi klubovi su dobijali podršku. Nije dobio samo Partizan. To što se sa Zvezdine tribine poručuje da je samo Partizan državni projekat. To nije pošteno.

Prošle godine Zvezda je dobila duplo više novca od nas. Neka oni objasne kako su dobili duplo više. Mi smo dobili 5.6, a oni oko 11 miliona. ali ja neću da ulazim u njihovu kasu. Neću da ulazim u njihove budžete.

Ovo je tabela koju je izbacio RTS. Ja sam srećan zbog novca koji smo dobili od države.

Ja govorim o podacima od 2017. godine, a Partizan postoji od 1945. godine. Nisam nesrećan što je Zvezda dobila više nivca, oba kluba igraju Evroligu'', rekao je Mijailović.

On smatra da i Partizan i Zvezda na najbolji način promovišu Srbiju u evropi i svetu.

''Mi ne treba da se prepucavamo oko ovih stvari. Moj posao je da imam dobre odnose dsa državom, da napravim dobar posao sa tiketingom, sa privatnim sponzorima.

Da smo 35 posto lošiji od ovoga što imamo, verovatnmo ne bismo igrali Evroligu. Ovo je jedan uspešan projekat koji je vredan za Srbiju. Srbija je dobro uložila novac. Moja dužnost je da kažem kako jeste. Izneo sam podatke, iznela je i Zvezda. Nekad neko ima malo više, nekad malo manje, ali u proseku slično.

Ne znam da li je neko napravi bolju promociju Srbiji od Partizana ili Zvezde u košarci''.

Usledilo je pitanje zašto je Željko Obradović onako reagovao na prozivku sa tribina.

''Zašto reagujemo? Evo, imamo utakmicu protiv Efesa, pa  dođite i pitajte direktno našeg trenera zašto je tako reagvao. Reagovao je zato što mu je smetala ta reakcija sa tribina. Ne mogu ja da govorim u njegovo ime. Ja sam uvek tu da zaštitim sve zaposlene u Partizanu, ali ne mogu da govorim nešto što nije tačno.

Ovde je najdeblji kraj izvukla Crvena zvezda. Niko nije ni pričao o njenom osvojenom Kupu. Ja znam koja je to radost, tri puta sam kao predsednik Partizana osvajao Kup, i jedan regionalni'', naglasio je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke