Ostoja smiruje strasti: ''Ne brinite zbog Dubaija''

Autor: Darko Mitrović
petak 23.02.2024.
17:02
Izvor: Sportske.net, 24sedam

Ulazak Dubaija u evropsku košarku bi, zapravo, trebalo da bude odlična vest?

David Damnjanovic/STARSPORT
David Damnjanovic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaška Evropa danas još glasnije priča o ulasku Dubaija, kako u Evroligu, tako i u AdmiralBet ABA ligu i sudeći prema najnovijim najavama, to bi maltene trebalo da bude gotova stvar.

Plan je da Dubai od sledeće sezone nastupa najpre u Evrokupu i AdmiralBet ABA ligi, a od sezone 2025/26 bismo mogli da tu ekipu očekujemo i u Evroligi, uz velike finansijske benefite za ova takmičenja uključivanjem ekipe iz Dubaija.

Za to vreme, među navijačima Partizana i Crvene zvezde postoji i bojazan da bi ulazak Dubaija u Evroligu mogao da znači i jedno mesto manje za naše klubove u Evroligi, ali danas je u razgovoru za portal ''24sedam'' predsednik Partizana Ostoja Mijailović istakao da nema razloga za veliku zabrinutost i da ulazak Dubaija neće direktno ugroziti Partizanov status u Evroligi.

''Ne. Nije uopšte i ne treba niko da brine oko toga. Dubai kupuje licencu koja nije takmičarska u tom smislu, oni neće imati prohodnost ka Evroligi iza (AdmiralBet) ABA lige. Ja pretpostavljam da se oni interesuju za višegodišnji vajld kard'', izjavio je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke