Osvedočeni Partizanovac brani Zvezdu: ''Mi iz Srbije tražimo fer utakmicu za naš tim!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.05.2021.
16:34
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Ogorčen je zbog onoga što su sudije uradile Zvezdi.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

Legendarni košarkaš Partizana Goran Grbović bio je danas gost TV Arena Sport, gde je komentarisao dešavanja tokom aktuelne finalne serije plej-ofa ABA lige, između Budućnosti i Crvene zvezde.

Posle četiri odigrane utakmice rezultat je 2:2 u pobedama, odlučiće majstorica koja se u petak igra u Beogradu, ali posle dva poraza u Podgorici, u Crvenoj zvezdi su šokirani suđenjem, zbog čega su se danas oglasili i saopštenjem.

Grbović je u pomenutoj emisiji pružio podršku crveno-belima, s obzirom da je i sam ogorčen zbog brojnih sudijskih odluka koje su išle u korist Podgoričanima.

''Da razjasnimo neke stvari, ja kao osvedočeni Partizanovac kažem da je sada trenutak da Zvezda stoji kao prva i poslednja na odbrani srpske košarke! Ovo nije šala. Kakav interes imaju sudije da sviraju ovako kako su sudile? Ovo je katastrofalno. Ali ne samo zbog dva Zvezdina poraza. I prva i druga utakmica, isto je bilo. Zvezda se odvajala, i dominirala igrom, Budućnost ne. Dakle, Zvezda u ovom trenutku brani tezu, temu i platformu srpske košarke. To je vrlo važno. I ako ne budemo svi sa ove strane...

Zamislite da nestane ABA liga, ko će da igra u Crnoj Gori, ko u Hrvatskoj, njima se gase klubovi, a opet rade na tome da ponize i unize srpske košarkaše na ovaj način. Ovo je više od sramote'', istakao je Grbović.

Na kraju je Zvezdi dao i jedan savet pred majstoricu.

''Zvezda sada mora mudro i pametno da učestvuje u petoj utakmici. Da, treba napraviti pritisak, ali pre utakmice i to tako da mi iz Srbije tražimo fer utakmicu za naš tim. Fer utakmicu, fer suđenje, ništa više'', poručio je Grbović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke