Otelo Hanter: "Amerikance i ostale strance ne poštuju u Evropi"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 24.05.2023.
23:59
Izvor: Sportske.net

Završava svoju misiju u Evropi Otelo Hanter, po svemu sudeći...

EPA-EFE/David Aguilar
EPA-EFE/David Aguilar

Povezane vesti

Otelo Hanter je dugo već u Evropi, čak od 2010. godine, a igrao je Evroligu za veliki broj timova, još od Montepaskija, preko Olimpijakosa, Reala, CSKA, Makabija i sada je član Bajerna. 

Ističe mu ugovor, a očigledno je, na osnovu njegovih komentara, da se ugovor neće produžiti. 

Sada je ovaj 36-godišnji košarkaš odlučio da istakne svoje mišljenje na društvenim mrežama. 

"Moram ovo da napišem. Bilo bi lepo videti da američki košarkaši dobiju duže ugovore u Evropi. Imate ljude koji govore o domaćim igračima i kako oni treba da budu srž ekipe, i to mi jednostavno urniše mozak. 

Mislite da američki košarkaši ili drugi stranci dolaze u jednu zemlju i da ne žele da budu deo pobedničke kulture? Ili da budu deo tog "kostura" tima? Umesto toga, svi pokušavaju "nešto drugo". Sledeći trener, sledeći igrač koji je jeftin. Bezveze je što neki timovi ne pokušavaju da sagrade pobedničku kulturu. Ne kažem da su svi, ali većina timova ne vrednuje svoje igrače kako bi trebalo. Da to čine, ne biste viđali timove koji imaju 4-5 promena i novih igrača svake godine i onda se pitaju kako nisu stigli do Fajnal fora ili do plej-ofa. 

Siguran sam da bi mnogi ostali duže da znaju da su vrednovani od strane kluba. Duži ugovori znače i bolji timski identitet, kulturu. Ne biste imali igrače koji samo razmišljaju o statistici. Sve u svemu, trebaju vam i domaći i strani igrači da biste sagradili pobedničku kulturu. 

Ja sam umorno bolestan gledajući strance kako ih ne poštuju u Evropi. Ne zaboravite da smo potrebni jedni drugima na svetu, ali i u košarci", napisao je on.

Čini se da gleda samo sa svoje tačke gledišta i možda je bio u pravu jer nikada nije dobio dugotrajniji ugovor od dve godine, ali činjenica je da su stranci, posebno Amerikanci dolazili totalno nespremni nakon što su se izborili za ugovore i da su kao takvi brzo raskidali sa klubovima i to na štetu istih...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke