Otkriven budžet Zvezde - Manji od Partizanovog

Autor: Sportske Net
nedelja 29.08.2021.
11:19
Izvor: Sportske.net

Čović govorio o novcu u Crvenoj zvezdi.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović je gostujući na TV "Prva" govorio o raznim temama, ali i o onoj koja sve najviše zanima, budžetu crven-belih. Prema njegovim rečima Zvezda ima manji budžet u odnosu na večitog rivala Partizan. 

Podsetićanja rradi, predsednik Partizana Ostoja Mijailović otkrio je juče da je budžet Partizana oko šest miliona evra.

"Naš bruto budžet pet miliona i 100 hiljada evra, a to nije samo naknade igrača već i za menadžersku proviziju, plaćanje stanova igračima i kola. Tu spadaju i ugovori o radu i ugovor o naknadi i svi su određeni određenim poreskim ugovorima", rekao je Čović.

On se osvrnuo i na dugovanja. 

"Tačno je da dugujemo 30 miliona dinara za PDV i to je zbog korona udara.  Sve te priče oko dugovanja su netačne jer je njima pridotata dug bivše zvezde koja su rešena UPPR-om", rekao je Čović i dodao:

"Čeka nas još jedna teška sezona. Prošle godine smo planirali 250.000 evra budžet za putovanja, a potrošili smo 750.000. Planisrali smo od karata , Kad se sve sabere deficit od prošle sezone je oko 3 miliona evra. Uzeli smo sve što može da se uzme, tri trofeja. Ukupno od kada je ovo rukovodstvo Zvezde uzeli smo 17 trofeja, ne računajući mlađe selekcije", kazao je on. 

Osvrnuo se i na svoj ostanak u Zvezdi. 

"Odluku o tome će doneti zdravstveno stanje, odnosno lekari. Nisam još u toj formi da mogu da vodim klub. Ja nisam onaj koji će samo da priča o nečemu, već mora da radi. Negde do sredine septembra ću doneti odluku oko kandidature, ali klub svakako funkcioniše odlično", završio je. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke