Otkrivena tajna - Šarenac rekao da Zvezda ide na F4 Evrolige, pa promenio prognozu! Gde je Partizan u toj priči?

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.10.2023.
19:42
Izvor: Sportske.net

Najnoviji razvoj događaja ga je pokolebao.

Screenshot/YouTube/K1 Televizija
Screenshot/YouTube/K1 Televizija

Povezane vesti

Najomiljeniji srpski košarkaški komentator Slobodan Šarenac bio je gost emisije ''Indirektno'' na TV K1 i tom prilikom komentarisao najaktuelnija košarkaška dešavanja.

U jednom trenutku tokom tog razgovora, voditelj Milan Kalinić je otkrio malu tajnu - da je Šarenac na početku sezone prognozirao da će Crvena zvezda izboriti plasman na fajnal-for Evrolige.

''On je odao tajnu... U većini stvari sam u pravu. Nekima ne valja, drugima valja. Kad bih se kladio, verovatno nikad ne bih pogodio. Nisam to rekao posle onih 17 trojki na početku sezone protiv Asvela. Gledam drugačije, gledam sastav tima, gledam ko im je trener. Nekim drugarima sam rekao...

Prošle godine sam za Partizan rekao da ide na F4. I samo da je najbolji igrač Partizana poslao poljubac Ljulju i rekao mu 'vidimo se u Beogradu', bilo bi 3:0.

Ove godine mi je Zvezda zaličila na ono što je Partizan bio prošle sezone'', kaže Šarenac

Ali, posle Zvezdina tri vezana poraza u Evroligi i promene trenera, prognoza se promenila.

''Sad mislim da možda neće ni jedni, ni drugi...

Voleo bih da pogrešim i da odu i jedni i drugi. Promena trenera dolazi u momentu kada je doveo većinu igrača. Nešto sam načuo da su neki došli mimo njegove volje i želje. Da smeniš trenera na 1-3, pred dva derbija, mnogi kažu da je to šok-terapija. Možda je to želja da se dobiju derbiji.

Drugo, Sferopulos je uvek imao izuzetno dobru atmosferu u svlačionici. Ako se Bjelica vrati, uz Teodosića bi mogao da bude 'lepak' za svlačionicu'', objasnio je Šarenac.

A zašto Partizan više nije ono što je bio prošle sezone?

''Partizan ima dobar tim, ali Partizan nema Lesora više. Nedolazak Mirotića je izuzetno prodrmao Partizan. Sa njim bi ova priča bila znatno drugačija. Bez njega, sada se traži zamena, Kaminski ili neko treći,  pitanje je koliko će to biti uspešno. Čitam po medijima da im fali plej ili im fali centar... Ljudi, to Željko najbolje zna. Ne mogu ja da budem Obradović pre Obradovića. Nemam ja to znanje kao najbolji trener u Evropi da ja kažem šta mu fali'', naglasio je Šarenac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke