Otkriveno - Kapusta povređen presudio Partizanu, ''operacija Kaminski'' je bila ključna!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.09.2023.
22:28
Izvor: Sportske.net

Nije se nadao ni da će igrati na ABA Superkupu.

ABA league/Dragana Stjepanović
ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

I ne samo da je zaigrao, nego je na kraju izrastao u junaka senzacionalne pobede SC Derbija nad evroligaškom ekipom Partizana za trofej ABA Superkupa u Podgorici.

Borna Kapusta je, podsetimo, sinoć u finalu postigao odlučujuću trojku preko Frenka Kaminskog za konačnih 83:81 za SC Derbi.

Posle svega, 27-godišnji hrvatski plejmejker je u razgovoru za zagrebačke ''Sportske novosti'' otkrio da je bio povređen uoči ovog takmičenja.

''Uopšte nisam mogao verovati da ću zaigrati na ovom Superkupu. Stigao sam na pripreme Studentskog centra nakon reprezentacije, a tamo sam zaradio povredu ramena. Kad sam obavio u Podgorici magnetnu rezonancu ispalo je da mi je pukao ligament u ramenu i s ekipom sam uoči ovog turnira odradio samo tri treninga. Opet, trener je verovao u mene, dao mi je petorku već u prvoj utakmici, iako je bilo jasno da to nije još to, ali evo, na dobrom smo putu...'', rekao je on.

Kada je u pitanju taj poslednji napad koji je Kapusta rešio svojom trojkom, odlični plej otkriva da je plan bio da se napadne Frenk Kaminski.

''Odlučili smo izvlačiti ga nakon pika, kao što je to bio plan, ukoliko bi na petici bio Koprivica. Ako se može tu iskoristiti prednost OK, ako ne, pod košem je bio sigurno 'mismeč' nakon Partizanovog preuzimanja, jer Kamenjaš i Ivišić igraju jako dobro leđima okrenuti prema košu. Na kraju sam ja ostao jedan na jedan s Kaminskim i uspeo sam...'', objasnio je Kapusta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke