Otkud Pokuševski baš u Partizanovom dresu i šta je rekao Pešiću?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 23.04.2022.
09:37
Izvor: Sportske.net

Aleksej Pokuševski bi mogao da bude jedan od ključnih igrača reprezentacije u narednom periodu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Aleksej Pokuševski je bio gost Jutarnjeg programa Radio televizije Srbije, stigao je iz NBA lige u Srbiju po završetku regularnog dela sezone, a istakao je da je jedva dočekao praznike u našoj zemlji. 

"Znači mi puno, psihički da se odmorim, pošto je NBA sezona dosta dugačka i puno utakmica ima, tako da mi prija odmor uz maminu i bakinu kuhinju. Uglavnom su tu drugari koji nisu povezani sa košarkom i porodica sa kojom ću provesti praznike", rekao je Pokuševski u Jutarnjem programu RTS-a. 

Inače, bio je gost na utakmici Partizana protiv Burse koju je, nažalost, ekipa crno-belih izgubila. 

"Od malena navijam za Partizan kao i cela moja porodica. Pratim, iako je vremenska razlika ta koja mi to otežava, ali pratim rezultate i stvarno sam srećan kada pobeđuju i kada su uspešni. Bio sam na utakmici protiv Burse i uživao sam, zahvalan sam Partizanu na tome", rekao je Aleksej. 

Za svoj tim kaže da "nije najbolji u ovom trenutku", ali da se nada da će se stvari popraviti u narednim sezonama kada očekuje da još više napreduje. 

"Za sada mi je jako važan napredak, da budem svake sezone što bolji, uvek može bolje, bitan mi je napredak, da iskoristim ovo sledeće leto da se pripremim dobro. Mlad smo tim, nismo najbolji u ovom trenutku, ali bolji u odnosu na prošlu sezonu. Treba vremena da se naučimo jedni na druge i da budemo što bolji i bolji", kaže on. 

Otkrio je i da ga čeka potpisivanje novog ugovora. 

"Imam još sledeću sezonu, pred početak ove moram da potpišem ugovor za narednu sezonu. Imam još vremena da radim i postanem bolji igrač u Oklahomi i da im se odužim za to što su me draftovali", rekao je Pokuševski. 

Nikola Jokić?

"Bilo je ove prošle par situacija gde smo igrali jedni pored drugog. Uglavnom su oni bili bolji... Lepo je igrati protiv njih, to su igrači o kojima si sanjao do pre par godina da igraš protiv njih i gledao ih na televiziji. Ima podrške, komplimenata, lepih reči, to dosta pomaže dok smo tamo. Jokić mi je pomogao prve sezone sa samo par reči", kaže Pokuševski. 

I selektor Srbije Svetislav Pešić ga je posetio u Oklahomi gde su zajedno bili na jednoj večeri. 

"Imali smo večeru u Oklahomi, proveli smo se i ispričali. Dugo je leto pred nama, nismo odlučili ništa još. Postoji mogućnost da zaigram", otkrio je on. 

AdmiralBet je za vas pripremio i fantastične kvote za NBA ligu, ako verujete u Denver da može preokrenuti rezultat prvi put u istoriji do 4:3 protiv Golden Stejta kvota je 23!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke