Ova Barsa je baš ozbiljna, pobeda u Pireju!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 13.10.2023.
22:10
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Barselone.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Velika neizvesnost u duelu Olimpijakosa i Barselone.

Barselona je stigla do druge pobede u drugoj utakmici ove sezone u Evroligi, i to pomalo i neočekivano u Pireju, protiv aktuelnog vicešampiona Evrolige. Oni su naneli prvi poraz Olimpijakosu ove sezone rezultatom 66:78.

Gosti su bili ti koji su bolje otvorili duel, poveli su sa čak 12 poena razlike u prvoj deonici, ali je onda Olimpijakos konačno zaigrao malo bolje.

Konačno su u trećoj četvrtini domaći uspeli da se približe na posed zaostatka, gledali smo sjajnu košarku u tim trenucima i od jednih i od drugih, i od tada kreće nestvarna rezultatska klackalica. 

Osam puta se menjao tim koji je vodio, a domaći su u jednom trenutku stigli do 66:59.

Abrines je doneo novu prednost Barseloni na 2:40 do kraja utakmice (66:67), Veseli je pogodio sa distance, a onda opet trojka Abrinesa za 72:66!

Potom su i Veseli i Kalinić odigrali fantastičnu odbranu, sve je bilo gotovo već na minut do kraja utakmice. 

Sikma, Mekisik i Najdžel Vilijams-Gos danas nisu igrali za Olimpijakos i u tome možda leži i najveći razlog njihovog poraza.

Vokap najefikasniji sa 14 poena, Piters je dodao 11, a Milutinov je imao 10 poena i 4 skoka. 

Laprovitola 17 poena kod pobednika, poen manje je dodao Abrines, a Veseli i Kalinić su imali po 8 poena, s tim što je naš košarkaš odličnu rolu zaokružio sa 6 skokova i 3 ukradene lopte. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke