Ovacije Koprivici i Naneliju, Partizanovo furiozno drugo poluvreme!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.10.2023.
22:46
Izvor: Sportske.net

Posle lošeg prvog, u drugom je sve došlo na svoje mesto.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Regionalni košarkaški ''klasik'' odigran je večeras u ''Štark Areni'', pred nešto više od osam hiljada gledalaca.

Posle mnogo bolje igre u drugom poluvremenu, Partizan je pred svojim navijačima savladao Cibonu rezultatom 96:67 i tako upisao treću pobedu u prva tri kola AdmiralBet ABA lige, a Zagrepčanima je ovo treći poraz.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku Cibone koja se hrabro suprotstavila aktuelnom šampionu.

Trener Partizana Željko Obradović je pokušao da što duže odmori svoje najbolje igrače, od kapitena Pantera preko Ledeja, Nanelija, do Avramovića i Smailagića, a Kaminski nije ni bio u sastavu. Međutim, ostatak ekipe je vrlo brzo upao u probleme, pre svega u odbrani, a ni šut iz igre dugo nije služio crno-bele u ovom meču.

Cibona je praktično od starta meča bila u vođstvu i tu prednost je lagano uvećavala, pre svih zahvaljujući raspoloženom Jakovu Mustapiću koji je večeras sjajno šutirao za tri poena.

Gosti iz Zagreba su do kraja prve četvrtine stekli devet poena prednsti, bilo je 25:16 u njihovu korist, a tu razliku su dodatno uvećali početkom drugog kvartala kada je bilo i 15 poena razlike - 33:18.

Tada je Obradović već morao da u igru pošalje sve najjače snage, ali je Cibona i dalje odolevala i do pred sam kraj prvog poluvremena održavala desetak poena prednosti. A onda, posle jedne zamalo izgubljene lopte Koprivice, Naneli uspeva da pogodi trojku, da bi zatim usledia odličpna odbrana crno-belih, pa kontra preko Avramovića i Partizan je smanjio vođstvo Zagreplana na ''podnošljivih'' 42:36.

Naneli i Koprivica su obeležili prvih pet-šest minuta treće četvrtine, tokom kojih je Partizan uspeo da napravi preokret i povede sa 56:50.

Cibona je opet počela da uzvraća trojkama Mustapića i Aranitovića, ali za razliku od prvog poluvremena crno-beli su delovali mnogo samouverenije u napadu i lakše su nalazili rešenja da poentiraju.

Balša Koprivica je, baš kao i Naneli nešto ranije, dobio i ovacije sa tribina posle nekoliko uzastopnih zakucavanja i atraktivne ''rampe'' u odbrani, posle čega Naneli pogađa za 60:53 u korist Partizana.

U poslednjoj četvrtini otpor Cibone je značajno oslabio i Partizan je došao do ubedljivog trijumfa. Ako posmatramo samo drugo poluvreme, Partizan je tih 20 minuta dobio sa 60:25.

Džejms Naneli je sa 17 poena, po 4 skoka i asistencije bio najefikasniji u Partizanu, a pratili su ga Koprivica sa 15 poena i 6 skokova, Anđušić sa 14, Ledej sa 11 poena.

Kod gostiju na kraju najefikasniji Aranitović sa 21, a Mustapić je ostao na 17 postignutih poena (5/7 za tri).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke