Ovakav Nikola Ivanović je potreban Zvezdi u najbitnijem delu sezone

Autor: Nemanja Janošev
subota 19.03.2022.
11:12
Izvor: Sportske.net

Odličnih poslednjih 10 minuta.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Crnogorski plejmejker u dresu Crvene zvezde Nikola Ivanović igra sezonu sa dosta oscilacija.

Imao je problema sa virusom korona, malo i sa adaptacijom na igru Dejana Radonjića, a onda i sa povredama. Gledali smo Nikolu Ivanovića godinama unazad u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi i poznato je da on raspolaže sa brojnim napadačkim rešenjima.

Međutim, u Crvenoj zvezdi je ove sezone igrao dosta promenljivo, često ispod nivoa zadovoljavajućeg. Samim tim i samopouzdanje mu je bilo niže nego uobičajeno, pa je tako tražio alternativna rešenja kada se od njega očekivalo da preuzme odgovornost u "klač situacijama" gde se lomi utakmica. 

Najbolju partiju u sezoni odigrao je protiv Baskonije kada je ubacio 21 poen u porazu svoje ekipe, ali onda je opet krenuo stranputice, pa se vraćao... Sada, kada je takmičarska godina ušla u poslednju trećinu, Nikola Ivanović i njegova uloga mogle bi da budu od presudnog značaja za Crvenu zvezdu.

Prošle večeri, protiv Barselone u "Palati  Blaugrana", Ivanović je bio taj koji je u završnici preuzimao odgovornost, pogađao i njegovom serijom Zvezda je osetila barem malu nadu da može da iznenadi Katalonce u njihovom domu. To se nije dogodilo, ali meč u Španiji mogao bi značajno da odredi završetak kampanje za crnogorskog igrača. Dao je 13 poena, svih 13 u poslednjem kvartalu, ekipa mu je verovala i lopta je najčešće bila u njegovim rukama. I ovaj meč dokaz je njegove nekonzisentnosti, jer ga nije bilo nigde do samog finiša, mada mu je i minutaža bila "mršava".

Uskoro slede mečevi odluke, kako u, pre svega, AdmiralBet ABA ligi, tako i u Evroligi gde će Zvezda želeti da zadrži svoj status u osam najboljih. Ovakav Nikola Ivanović im je potreban, izgovora više nema.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke