Ovako igraju šampioni - Srbija izbacila olimpijskog prvaka i nastavlja odbranu evropskog zlata!

Autor: Lazar Nikolić
subota 24.08.2024.
15:35
Izvor: Sportske.net

Fantastična partija u četvrtfinalu.

FIBA Basketball
FIBA Basketball

Povezane vesti

Basketaši Srbije ne daju evropski tron.

Srbija je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Beču savladala olimpijskog šampiona Holandiju sa 21:16.

Briljantno su odigrali naši basketaši i pokazali da su još uvek među najboljima u ovom sportu, što potvrđuju i pet uzastopnih titula prvaka Evrope.

Srbija na Evropskom takmičenju nastupa u sastavu Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać, dok je trener Danilo Lukić.

Bolje je olimpijski šampion započeo meč. Najbolji igrač Holanđana Vorti de Jong ubacio je uvodna dva poena, koja su dala sigurnost "oranju", a nakon dva minuta igre Holandija je vodila sa 5:2.

Srbiju je dvojkama u igri držao Kojić, ali je De Jong ima odgovor, a Holandija posle koša Jaringa stigla do 8:4.

Pokušao je lider naše reprezentacije Stojačić da trgne petostrukog uzastopnog prvaka Evrope sadva sjajna prodora i polaganja na koje se nadovezala još jedna Kojićeva trojka kojom smo  izjednačili na 9:9.

Međutim, ponovo je "nezaustavljivi" De Jong uzeo stvari u svoje ruke i dvojkom vratio prednost osvajaču zlata iz Pariza. Shvatio je Stojačić sjajnu partiju De Jonga kao izazov i uzvratio dvojkom za novo izjednačenje - 12:12.

Posle polaganja Baraća konačno smo poveli sa 13:12 i ušli sa vođstvom u poslednjih četiri minuta meča. Bio je inspirisan Stojačić, ali se De Jongu priključio Slater, što je Holanđne držalo u egalu - 16:16.

Uspeli su evropski šampioni da se odlepe u samom finišu zahvaljujući mirnoj ruci Kojića, koji je ubacio dva "penala" i odveo nas na 19:16.

Posle slobodnog bacanja Brankovića Srbija je overila plasman među četiri najbolje selekcije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke