Ovako reži "pitbul" Džon Holand - Šta tačno dobija Crvena zvezda?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 12.07.2022.
10:02
Izvor: Sportske.net

Iskusno i odlično pojačanje.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda ima novo pojačanje u vidu iskusnog Amerikanca Džona Holanda (33).

Košarkaš koji uspešno pokriva pozicije "dvojke" i "trojke" seli se na Mali Kalemegdan iz Burse, gde je prošle sezone imao odličnu sezonu pod vođstvom Dušana Alimpijevića i nema sumnje da mu je bivši trener Crvene zvezde namignuo kada je stigla ponuda šampiona AdmiralBet ABA lige i AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije.

Od 2011. godine je u evropskoj košarci kada je stigao u francuski Roan i uglavnom se dobro snalazio, te imao zapažene brojke. Samo u Uniksu u kampanji 2020/21 nije prešao granicu od dvocifrenog broja poena po utakmicama. No, istu tu sezonu nije okončao već se preselio u portorikanski Fahardo, da bi potom ponovo potpisao za tim iz Kazanja. Ipak, usled rata između Rusije i Ukrajine, on nije stigao opet da zaigra za Uniks i na taj način je završio u Bursi.

Tamo je prošle sezone imao 14.1 poen po utakmici turskog šampionata, a 12.7 poena u Evrokupu. U dva navrata se tokom svoje karijere okušao u razvojnom timu Klivlend Kavalirsa - Klivlend Čardžima - a tamo je često pružao odlične partije. Takođe, interesantno je da često menja lokacije, pa je nastupao za čak 14 različitih klubova.

Šut mu je na zavidnom nivou, poseduje odlične atletske sposobnosti i vrlo dobro se snalazi u igri s pikom, ali i pri ulazima ka košu. Zvezdi bi trebalo da donese dinamičnost, čvrstinu i poene u velikoj meri. 

Ponovo će raditi sa mladim stručnjakom, nakon Dušana Alimpijevića. Problem sa autoritetom nema, pa tako navijači Crvene zvezde mogu biti uzbuđeni zbog novog pojačanja. Usput, nezaobilazno je to da se podsetimo kako je nedavno režao posle utakmice sa Cedevita Olimpijom u Evrokupu nazvavši svoje saigrače "pitbulovima". Ličnost mu je "zapaljiva", i nema sumnje da bi mogao postati neko ko će podizati "Pionir" na noge.


Kako sada izgleda roster Crvene zvezde, pogledajte u našim specijalizovanim člancima o AdmiralBet ABA ligi i Evroligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke