Ovo je nezapamćeno - Partizan će protiv Panatinaikosa premašiti brojku od 300.000 gledalaca u EL!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.04.2023.
17:09
Izvor: Sportske.net

Neverovatnu podršku imaju igrači Partizana ove sezone.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Povezane vesti

Partizan se u velikom stilu vratio u Evroligu posle osam i po godina odsustva i ne samo pokazao da tu pripada, već je elitnom evropskom takmičenju ulio ogromnu energiju, što zahvaljujući odličnim igrama ekipe Željka Obradovića, što fantastičnim ambijentom koji prave navijači Partizana na utakmicama crno-belih.

Sinoć su postavili novi rekord po broju navijača, utakmici i pobedi protiv Reala (104:90) je prisustvovalo 20.068 gledalaca. To je od početka sezone bila šesnaesta utakmica koju je Partizan odigrao na svom terenu i do kraja ligaškog dela sezone će dočekati još Panatinaikos u poslednjem kolu.

U ovih 16 do sada odigranih mečeva, crno-bele je gledalo ukupno 282.285 navijača u ''Štark Areni'', pa ukoliko i protiv Panatinaikosa bude oko 20.000 gledalaca, to znači da će u tom meču Partizan premašiti neverovatnu brojku od 300.000 gledalaca na svojim utakmicama na domaćem terenu.

Ali, ako imamo u vidu da se Partizan i na gostovanjima neretko osećao kao kod kuće, ukupna brojka u ova 32 odigrana kola je i mnogo veća.

Zanimljivo, najmanji broj gledalaca bio je u utakmici protiv aktuelnog prvaka Evrope, Efesa iz Istanbula. Bio je to period Partizanove velike rezultatske krize, ali ju je baš u toj utakmici prekinuo i u potpunosti promenio tok ove fantastične sezone za crno-bele.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke